Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Espoossa syntyi kolmen puolueen vaaliliitto

Espoossa syntyi kolmen puolueen vaaliliitto maanantaina 17. syyskuuta 2012 yksimielisesti ja hyvässä hengessä, Itsenäisyyspuolue r.p, Köyhien Asialla r.p. ja Suomen Työväenpuolue STP r.p. kanssa. Yhteistyötä puolueiden välillä on ollut ennenkin viimeksi 2011 eduskuntavaalien aikaan Ipu ja KA olivat vaaliliitossa Espoossa.

Mukaan olisi sopinut vielä lisääkin puolueita joiden ohjelma on saman suuntainen. Aika kävi kuitenkin alkoi loppua ja päädyimme sitten solmimaan vaaliliiton kolmen puolueen kesken.

Yhteistyöstä myös vaalien jälkeen on jonkin verran keskusteltu, mutta siitä ei ole vielä tehty hahmotelmia yksityiskohtaisesti. Yhteisessä mietinnössä kuitenkin päädyttiin siihen että muutosta tarvitaan koska nykyisten valtapuolueiden politiikka kurjistaa suomalaisten elämää koko ajan.

Suomessa on kuljettu kriisistä toiseen ja varsinkin nyt menossa oleva eurokriisi jolle loppua ei näytä tulevan. Tarvitaan uutta suuntaa ja uusia tekijöitä. Siihen uskon että yhteistyömme alku on vasta pieni osa muutosta ja työtä on tehtävä todella paljon jotta tavoitteisiin päästään.

Espoossakin on hyvin voimakas jako kahteen leiriin tai jopa kolmeen on niitä joilla menee vielä loistavasti töitä ja varallisuutta on eikä toimeentulo ole pudonnut. Sitten on osa jotka tulevat toimeen vielä mutta kauheasti ylimääräiseen ei ole varaa enää ihan kaikkeen.  Huonoiten pärjäävät espoolaiset ovat joutuneet turvautumaan jo pitkään ruoka-avustuksiin joita jaetaan Espoon keskuksessa.  Jos Suomessa on puhuttu hyvinvoinnista ja sen turvaamisesta niin valtapuolueilla olisi ollut jo monta tilaisuutta auttaa niitä joilla menee todella heikosti. Espoossa on rahastoja jotka tulisi avata ja niistä tulisi elvyttää kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevien asemaa.

Siksi on tärkeä painottaa että jos nykyiset suuret puolueet eivät ole edes halunneet vaikuttaa tilanteen muuttumiseen niin me haluamme tarjota sen todellisen vaihtoehdon jolla tuloero kuilua voidaan kaventaa.

Tulemme tekemään  muutaman yhteisen vaalikiertueen jollain torilla ja jakamaan todennäköisesti vaaliesitteitä tai lehti yhdessä sekä myös niin että Ipu jakaa KA:n ja STP:n esitteitä esimerkiksi niille alueille joissa heillä ei ole jakajia näin yhteistyöllä katamme mainoksilla isomman alueen.

Yhteistyö on voimaa ja siitä on hyvä jatkaa myös vaalien jälkeen. Mitä useampi antaa äänensä nyt asioiden muuttamisen tueksi niin sen parempi on lopputulos.

 

Jan Erik Finskas

Espoon kunnallisvaaliehdokas

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Hienoa että lilliputtipuolueet ovat esillä myös kuntavaaleissa. Tuleepahan ainakin vaalikeskusteluihin erilaisia näkökulmia lisää. Vaikka olenkin perussuomalainen, niin seuraan aina aika-ajoin mielenkiinnolla näiden eduskuntatyöskentelyn ulkopuolella olevien puolueiden ponnisteluita.

En tunne Espoon meininkiä sen paremmin, minkälaiset tsänssit nyt tällä kolmen koplalla on saada valtuutettu(ja) läpi?

Asta Tuominen

Kaikki, mikä rikkoo nykyistä konsensuspolitiikkaa, on tervetullutta muutosta. Onnea vaaleihin!

Olli Pusa

Olette siis vaaliliitossa Suomen työväenpuolueen kanssa. Eduskuntavaaleissa sen listoilta eniten ääniä keräsi Johan Bäckman, jonka puuhastelut venäläisen median kanssa ovat herättäneet kummastusta laajalti. Kyseisen puoleen kannanottoja kuunellessa tulee käsitys, että puolueen tavoitteena on tehdä Suomesta Venäjän autoniminen alue.

Olisiko nyt Itsenäisyyspuolueenkin aika tunnustaa väriä ja muuttaa nimensä rehellisemmäksi eli "Autonomiapuolueeksi"?

Toimituksen poiminnat