Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Häkämies olisi valmis leikkaamaan sosiaali-ja terveydenhuollosta !

  • euro roskiin ....
    euro roskiin ....
  • Luonnokset markan seteleistä ja ne eivät toki ole kuin luonnoksia.
    Luonnokset markan seteleistä ja ne eivät toki ole kuin luonnoksia.
  • Häkämies olisi valmis leikkaamaan sosiaali-ja terveydenhuollosta !
  • Häkämies olisi valmis leikkaamaan sosiaali-ja terveydenhuollosta !
  • Häkämies olisi valmis leikkaamaan sosiaali-ja terveydenhuollosta !

Kuulostaa niin käsittämättömältä, että sama jauhaminen leikkauksista jatkuu ja jatkuu loputtomiin. Kohteena on ne ihmiset joilla jo nyt menee huonosti ja he eivät ole syyllisiä millään tavalla oman tilanteen kurjistumiseen. Sen sijaan eduskunnan päättäjät ovat syyllisiä tilanteeseen jossa eletään ja siihen, että myös keskiluokkaiset työssäkäyvät köyhtyy.

Sama on toistumassa kuin 1990-luvun laman aikaan eli syyllisiä pitää hakea niistä joilla jo nyt on kovaa. Olisi järkevämpää tehdä toimia tosissaan sen eteen, että saadaan synnytettyä uusia työpaikkoja ja sitä kautta vähennettyä tarvetta elää sosiaaliturvan varassa. Heitot keinoista kuinka talous saadaan kasvuun on kuin hölmöläisten suunnitelmista joissa ei synny mitään eteenpäin vievää kuten juuri työpaikkoja.

No, mitä olisi hyvä tehdä kotimaista panimoveroa tulisi laskea Viron tasolle tai prosentin sen alle jotta ns. viinaralli virosta loppuisi. Lopettaa päihdeasemien toimien alasajaminen, koska ne 10% kansasta joilla ongelma on ovat oikeasti avun tarpeessa ja kynnys saada apua.

Mistä veroa voisi nostaa ? Muutamia vaihtoehtoja olisi varallisuusveron palautus joka koskisi suuria johtajien palkkioita, suuria perintöjä 500 000 eur eteenpäin ja pörssiveron korotus 1% prosentilla. Nämä olisi keinoja jotka vaikuttavat ja unohtamatta eroa eurosta, koska silloin meille palautuisi mahdollisuus säädellä käytettävissä olevaa valuttaa.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on väärillä linjoilla ja pelkkä ihmettely tai leikkaaminen ei paranna mitään vaan aidot toimet oikeaan suuntaan.

"Häkämies valitsisi, säästökohteiden painopisteeksi siis sosiaali- ja terveydenhuollon."

http://yle.fi/uutiset/ekn_hakamies_tyrmaa_verojen_korotukset/7057638

Meillä on monia vaihtoehtoja, mutta käytetäänkö niitä vai jäädäänkö ihmettelemään kuten 1990-luvulla jolloin Ruotsi elvytti ja pyyhälsi pian ohi.

 

Jan Finskas

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry. Itsenäisyyspuolueen Euroopan parlamenttivaalien ehdokas 2014

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat