Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Suomi NATON jäseneksi pelottelun keinoin ?

  • Suomi NATON jäseneksi pelottelun keinoin ?
  • Suomi NATON jäseneksi pelottelun keinoin ?
  • Suomi NATON jäseneksi pelottelun keinoin ?

Olen seurannut lyhyessä ajassa esiin nostettua välillä tiukkasanaisia NATO keskusteluja joita lyhyesti esiin tuo Kokoomus ja RKP . Jotka vielä vähän aikaa sitten väittivät ettei NATO - jäsenyydestä ole aiheellista keskustella juuri nyt ??

Heti kun Länsimaiden masinoima Ukrainan kriisi alkoi niin alkoi myös vaatimus siitä, että Suomen pitäisi aloittaa hakemaan NATO - jäsenyyttä. Nyt ärhäkkäästi sitä on vaatinut Eurooppa-ja Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb joka on Kokoomuksen yksi puheenjohtaja ehdokas ja toisena RKP:n puheenjohtaja/ Puolustusministeri Carl Haglund joka väittää NATOON liittymisen olevan nyt niin halpaa Suomelle ??

http://www.talouselama.fi/venaja/natoon+liittyminen+olisi+suomelle+halpa...

http://www.kaleva.fi/uutiset/eurovaalit-2014/alexander-stubb-aikoo-vieda...

 

Järjettömintä mitä olen koskaan kuullut. Ensinnäkin miksi Suomen pitäisi liittyä NATOON ? Ihan suoraan ei joka käänteessä asiaa sanota, mutta syyksi väitetään Venäjän uhkaa ?? Samaa syytä käytettiin kun Suomi vietiin EU:n - jäseneksi 1994 joka sitten astui voimaan 1995 alusta. Venäjää on käytetty lyömäaseena jos ei muuten homma etene valtapuopuolueilta niitä miellyttävällä tavallan niin pelottelu on viimeinen keino.

Vuonna 1994 neuvoa antava kansanäänestys EU:hun liittymisestä olisi tulokseltaan ollut toinen ellei kansalaisia olisi peloteltu. Myöskään avointa keskustelua ei käyty, koska jo silloin jäsenyytt vastustava puoli jätettiin vähemmälle medianäkyvyydelle jotta saataisiin haluttu tulos.

Herää kysymys, että tuleeko asiasta sitten kansanääänestys vai aikooko hallitus vain viedä kansalaisten tahdon vastaisesti Suomen NATO:n täysjäseneksi ??

Jos katsotaan mitä NATO on saanut aikaan USA:n johdolla niin valtavan määrän kuolleita siviilejä eripuolilla minne on hyökätty. Suunnilleen ensimmäisten joukossa oli entinen Yugoslavian alue jossa Serbiaa pommitettiin NATO:n toimesta, sitten oli vuorossa Irak koska siellä piti olla ydinaseita ja niitä ei yllätys, yllätys ollutkaan, seuraavaksi tulivuoroon Libya kun Muamar Gaddafia pidettiin uhkana. Siinä samalla on suunniteltu hyökkäystä Iranin kimppuun ja Syyrian joista viimeksi mainitussa on USA:n, Israelin ja Saudi-Arabia ovat masinoineet ryhmän koulutettetuja militantteja Syyrian laillisen hallinnon kimppuun. Ainoa tavoite kaataa Assadin hallinto Syyriasta ja saada USA myönteinen hallinto tilalle. Myös Ukrainassa on toistumassa Syyrian kuvio.

Tämä on kierre jonka pääsä ei ole rauha ja vakaus vaan täysi kaaos. Meidän ei pidä liittyä kaaoksen ja osdan lietsojien joukkoon vaan rauhan puolesta toimivien.

EI NATON AIKA !

https://www.facebook.com/EiNatonAika?ref=profile

NATO on Pohjoisatlantin Terroristijärjestö

https://www.facebook.com/pages/Nato-North-Atlantic-Terrorist-Organizatio...

 

 

Jan Finskas

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry.

Itsenäisyyspuolueen Euroopan parlamenttivaalien ehdokas 2014

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Nato on pankkieliitin iskunyrkki.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pakko myöntää, että itselläni ei ennen Irakia ollut suuriakaan epäluuloja USAn tavoitteita kohtaan. Amerikkalaisten omien lähteiden lukemisella kuitenkin paljastuu, että samaa reseptiä on eri variaatioin toteutettu jo 70-luvun Chilen vallankaappauksesta lähtien.

Suurvalloilla ei ole moraalia, ainoastaan intressejä. Venäjä ei poikkea tästä mitenkään ja myös heidän intresseissään on puolueeton Suomi. Huonompi vaihtoehto on heidän miehittämänsä Suomi, koska se tulee kalliiksi niin kaupallisesti, sotilaallisesti kuin poliittisesti.

Vielä suuremman potentiaalin uhka Venäjälle on Nato-Suomi, eli sitä he tuskin tulevat hyväksymään. Jos ilmaisemme tämän kannan itse, voimme kehittää keskinäisiä suhteita luottamuksen ilmapiirissä.

Kokoomuksen harjoittama suurvaltapolitiikka kävisi meille turhan kalliiksi.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

#2 "Vielä suuremman potentiaalin uhka Venäjälle on Nato-Suomi, eli sitä he tuskin tulevat hyväksymään."

Tuo on tosi, joka pitää olla koko ajan mielessä. Venäjä reagoisi heti, mikäli jotkut merkittävät poliitikot esittäisivät NATOon liittymistä.

Naapurista tulisi silloin Putin ja kaksi ylisotamarsalkkaa Suomeen ja he esittäisivät kutsun, josta ei voisi kieltäytyä. Eli että Suomi liittyy Euraasian liittoon heti tai sitten itkee ja liittyy.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Realiteettien tunnustaminen on joskus viheliäistä, mutta silti viisasta. Vitutus on heikko asiaperuste alkaa pullikoimaan suurvallan intressejä vastaan.

Näen tässä kuitenkin myös positiivisia piirteitä, koska niin idän kuin lännen etu olisi puolueettomuudellaan ja itsenäisyydellään tasapainottava Suomi ja siinä asemassa voi poimia hiukan rusinoita kaikista pullista, kunhan ei heittäydy ahneeksi.

Valitettavasti Kokoomus-jugend on omaksunut kovan linjan, jolla rusinoiden sijaan on tarjolla pakkopullaa. Vieläpä kaikista suunnista.

Käyttäjän Jukkaakula kuva
Jukka Aakula

Itsenäisyyden Puolueelle hyvää onnea Putinin tukemisen tiellä.

Joku teikäläinen on tehnyt oikein poliisille ilmoituksen Elisabeth Rehnistä, joka muka kiihottaa venäjänkielistä kansanryhmää vastaan.

Ja tämän blogin kirjoittaja haluaa taata, että Putin saa Suomen sotilaallisesti haltuunsa kun sille päälle sattuu.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Me emme tue sen enempää Putinia, Obamaa kuin Merkeliä tai Barrosoakaan.

Putin ei suurvallan johtajanakaan voi tehdä aivan mitä haluaa. Sen sijaan hänen täytyy tehdä se, mitä hänen täytyy tehdä. On pelkästään viisautta ottaa huomioon eri skenaariot, mihin Venäjä mahdollisesti voi ryhtyä turvatakseen omat etunsa.

Täällä on mielestäni turhaan maalattu kuva Putinin diktatuurista, koska duuma siellä päättää, toisinaan Putinin mielipiteen vastaisestikin asioista, mutta hän on sopivan vahva keulakuva osoittamaan venäläisille, miten vahva ja yhtenäinen kansakunta on tarkoitus rakentaa. Keinoista voidaan sitten olla montakin eri mieltä.

Meidän keskeinen huolemme on Suomi, koska valitulla tiellä meistä tulee kuihtuva periferia, josta kaikki kynnelle kykenevät häipyvät paremman tulevaisuuden perään, ellei täällä saada olosuhteita kuntoon.

Nyt sekä ulkosuhteemme että sisäpolitiikkamme alkaa olla muiden talutusnuorassa ja ajaudumme tahdottomana räsynukkena maailmanpolitiikan syövereissä.

Pidän kerrassaan ihmeellisenä, ettei itsenäinen päätösvalta kelpaa Suomelle. Sitäkään ei tietenkään voi harjoittaa loukkaamalla naapureita ja kauppakumppaneita.

On jäänyt elävästi mieleen, miten eräs arabikulttuurin edustaja ilmaisi suoraan Kataisen ja Stubbin vetämän kauppavaltuuskunnan jäljiltä, että suomalaisten tulisi kohdella heitä ihmisinä eikä asiakkaina. Tämä kertoo karusti, miten ylimielisellä asenteella aiheutetaan enemmän ongelmia kuin saadaan hyötyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo NATO-vastaisten piirien harjoittama Venäjällä pelottelu Suomessa alkaa kyllä mennä överiksi.

Toimituksen poiminnat