Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Vaihtoehtoja on eurolle ja markan rinnalle

 • Eurosta -> markkaan ....
  Eurosta -> markkaan ....
 • hopeamarkka
  hopeamarkka
 • markka
  markka
 • markka
  markka
 • virtuaalivaluutta Bitcoin
  virtuaalivaluutta Bitcoin
 • Pohjoismaiden yhteinen raha Viking
  Pohjoismaiden yhteinen raha Viking

Keskustelu euroon kuulumisesta on hiljalleen vihdoin heräämässä ja leviämässä. Meille euro on ollut vahingollinen hinnat ovat nousset koko ajan niin ruoan, taloustavaroiden polttoaineinen, asumisen sähkön ym. muun suhteen.

Huonointa eurossa on se ettemme voi säädellä euron korkoja tai yleensä mitään mikä kuuluu oman valuutan säätelyihin. Meillä ei myöskään ole omaa itsenäistä keskuspankkia vaan Euroopan keskuspankin haarakonttori.

Markka tulisi saada pian palautettua koska euro kytkös ei ole hyväksi taloudelle. Liian kallis valuutta on hyydyttänyt viennin ja aiheuttanut työpaikkojen kiihtyvän siirtymisen Suomesta pois.

Heti kun omaan valuuttaan siirrytään olisi hyvä siirtyä niin kuin siihen on mentykin eli kansanäänestystä ei tarvita koska se olisi pitänyt järjestää luvatusti ennen euroon liittymistä. Kannattaisi käyttää 6 jakalaskua jotta saadaan ihmiset tottumaan taas tuttuun markkaan.

Aluksi jos seteleitä ja kolikoita ei ole voitaisiin käyttää korttimaksamista pääsääntöisesti ja siirtymäkausi tarvitaan jossa hetken toimii markat ja eurot rinnakkain.

Lue myös alla olevasta ....

http://www.magneettimedia.com/ero-eurosta-olisi-suomelle-hyodyksi/

 

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/05/14/europaattajien-viisi-va...

Mielestäni olisi hyvä ajatella markan rinnalle yhteispohjoismaista matka -ja kauppavaluuttaa ( Viking ), jolla ei syrjäytettäisi markkaa eikä muiden Pohjoismaiden vaaluuttoja. Hankkeen olisi oltava yhteis- Pohjoismainen ja se kattaisi siten noin 25 miljoonan ihmisen talousalueen.

Bitcoin tai vastaava on sitten hyvä esimerkki laajemmasta joka voisi olla vaikka täysin kansainvälinen matka-ja kauppavaluutta. Se vaatii aika isot järjetelyt ja kansainväliset sopimukset, mutta kenties tulevaisuudessa ensin kuintekin markka takaisin.

Omalla rahalla tulevaisuuteen !

 

Jan Finskas

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry.

Itsenäisyyspuolueen Euroopanparlamenttivaali ehdokas 2014

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Viking" on sen verran kovan kuuloinen valuutta, että jos näitä vain pelkän nimen puolesta valkkaisi, niin tuossa olisi oma valintani :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset