Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Seis TTIP-sopimus ratifiointi !

  • Seis TTIP - sopimus !
    Seis TTIP - sopimus !
  • Seis TTIP - sopimus !
    Seis TTIP - sopimus !
  • Lue mihin sopimus vaikuttaa !!
    Lue mihin sopimus vaikuttaa !!

Euroopan unioni on ajamassa läpi vapaakauppasopimusta USA:n ja Kanadan kanssa. Sopimus rikkoo räikeästi ihmisoikeuksia. EU:n kommissio esti vain noin viikko sitten kansalaisaloite keräyksen jolla vaaditaan sopimuksen hylkäämistä EU:ssa. 

Tästä tulee selvästi esiin ettei EU ole kansalaisten ja avoimen demokratian puolella vaan kyseessä on diktatuurin ja tyrannian linnake, joka ei kunnioita kansalaismielipiteitä.

Me emme tarvitse sopimuksia joilla lisää huonnonnetaan kansalaisten jo nyt vaikeaa tilannetta joka johtuu keinotekoisesta eurokriisistä ja EU:n tekemistä Venäjän talouspakoteista. Ne syövät jo kymmeniä tuhansia työpaikkoja Suomesta.

"Eurooppalainen kansalaisaloite kaatui komissioon, mutta kamppailu jatkuu. Nyt yli 240 järjestön koalitio puuhailee aidosti kansalaislähtöistä aloitetta, johon ei komission lupia tarvita. Nimienkeruu alkaa lokakuussa!"

TTIP-sopimus antaisi USA:lle oikeuden puuttua EU-maiden sisäiseen päätöksentekohyvin monessa asiassa vesivaroista aina työehtosopimuksiin. Lue kuva kohta mihin sopimusvaikuttaa.

 

Totuus esiin TTIP-sopimuksesta !

 

Tässä se nähdään mitä EU - jäsenyys tarkoittaa asioiden salailua kansalaisten kustannuksella !!

Komissio ei voi kieltää mitään aloitteita tai keskustelua. NYT ALOITETAAN ASIASTA KUNNON KANSALAISKESKUSTELU !!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014091518664243_uu.shtml

 

TTIP: "Yksityinen raha patentoi viljan - Missä on kohtuus!"

https://

 

Lue lisää seuraavista,

"Saimme juuri tiedon, jonka mukaan Euroopan komissio on päättänyt hylätä ECI-kansalaisaloitteen TTIP:n ja CETA:n pysäyttämiseksi. Tällä päätöksellään komissio tekee selväksi, että ainoastaan suuryritysten lobbareilla on oikeus saada äänensä kuuluviin kun miljoonien ihmisten elämään vaikuttavista kauppasopimuksista neuvotellaan. Kamppailu jatkuu, uusin keinoin!"

http://stop-ttip.org/eu-commission-wants-to-wipe-out-citizens-involvemen...

 

Allekikirjoita kansainvälinen adressi ja levitä eteenpäin,

https://secure.avaaz.org/en/petition/Eu_Parliament_Stop_TTIP/?pv=2

 

Facebook: TTIP info -sivusto

https://www.facebook.com/ttipinfo

 

Nyt sitten kaikki mukaan vastustamaan kansalaisoikeuksien heikentämistä !!

https://www.facebook.com/events/332584280253449/

 

 

Jan Finskas

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

Itsenäisyyspuolueen Eduskuntavaaliehdokas 2015

https://www.facebook.com/JanFinskasPolitiikka

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Risto Koivula

Näin asia minunkin mielstäni on nähtävä.

Kun europuoskaritieteen kuplakin (popultakin!) poksahtaa!

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/07/europuo...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Sopimus rikkoo räikeästi ihmisoikeuksia. EU:n kommissio esti vain noin viikko sitten kansalaisaloite keräyksen jolla vaaditaan sopimuksen hylkäämistä EU:ssa."

Hei, kerro vähän tarkemmin mistä tässä keräyksestä oli kysymys ja missä tämä keräys oli tarkoitus järjestää ja mitä varten? Mä oon mukana jos taistellaan vääryyttä vastaan.

Kalle Erkkilä

Kävin allekirjoittamassa adressin. Ärsyttää tämä EU:n epädemokraattisuus. Kyllä se Lappi pitää saada autonomiaksi, ei tässä kohta muu auta.

Risto Koivula

Gazprom irrottautuu petrodollarista Aasian-kaupassa, jossa siirtyy käyttämään juania ja ruplaa.

Gazprom on vähän yllättäen kiinostunut myös eurosta yhtenä laskutusvaluuttana, mutta asia on venäjän hallituksen käsissä.

Aasiassa on nyt entistä isompi läjä tarpeettomia dollareita, joista yritetään päästä yhä päättäväisemmin eroon ja saamaan niille edes jotaki katetta...

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201...

Jyrki Paldán

Allekirjoittakaa addressi, mutta älkää myöskään unohtako vaatia vastauksia ja konkreettisia toimia kansanedustajiltanne, Mepeiltänne ja ministeriöltä. Tässä oma avoin kirjeeni Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakalle.

------------------------------------------------------------------------

Arvoisa rouva ministeri,

Olin kuuntelemassa luentoanne "Suomi muuttuvassa maailmassa - EU ja kauppapolitiikan haasteet" Tampereen Yliopistolla 17.9.2014. Luennollanne käsittelitte monia mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä ajankohtaisia asioita.

Yksi asioista, joka herätti mielenkiintoni oli kommenttinne koskien EU:n ja Yhdysvaltojen välistä TTIP-vapaakauppasopimusta. Kyseinen sopimus on aiheuttanut paljon julkista keskustelua ja herättänyt kärkästäkin kritiikkiä. Yle julkaisi siitä erittäin valaisevan tietopaketin tänään 19.9.2014.

http://yle.fi/uutiset/suuria_pelkoja_ja_odotuksia_...

Mainitsitte että sopimus on olennainen osa taloutemme kehittymistä, ja vakuuttelitte että sopimusta laatiessa EU:n ja Suomen elintarviketurvallisuudesta ei tingitä, vaan pikemminkin luodaan kansainvälinen standardi. Ymmärsinkö nyt oikein että tarkoitus ei ole tinkiä Euroopan huomattavan paljon tiukemmista elintarviketurvallisuussäännöksistä, vaan asettaa esimerkiksi YLE:n julkaisussa eriteltyjä eroavaisuuksia standardeiksi myös Yhdysvaltoihin? On tuskin turha kuvitellakaan että EU:lla olisi eväitä neuvotella sellaisesta asiasta. Ymmärsinkö väärin mistä kansainvälisestä standardista puhuitte?

Erittäin paljon kritiikkiä herättänyt osa sopimuksesta on ns. investointisuoja. Vapaakauppasopimusten investointisuojista on hälyttäviä esimerkkejä niin El Salvadorista, Australiasta, Uruguaysta kuin Saksastakin. Kaikissa tapauksissa paikallisten ihmisten ja ympäristön kannalta olennainen paikallinen lainsäädäntö on kyseenalaistettu kansainvälisten suuryritysten toimesta.

El Salvadorissa Pacific Rim Mining-kaivosyhtiö haastoi El Salvadorin hallituksen välimiesoikeuteen sen kiristettyä luonnonsuojelulainsäädäntöään ja kiellettyään saastuttavan kaivostoiminnan ihmisten ja ympäristön kannalta haitallisena.

Uruguayssa tupakkayhtiö Phillip Morris haastoi Uruguayn hallituksen välimiesoikeuteen investointisuojan nojalla sen muutettua tupakointiin liittyvää lainsäädäntöään.

Australiassa British American Tobacco, Phillip Morris, Imperial Tobacco ja Japan Tobacco International- tupakkayhtiöt haastoivat maan hallituksen välimiesoikeuteen niiden tehtyä muutoksia tupakkatuotteiden pakkauksiin liittyvään lainsäädäntöön.

Vattenfall haastoi Saksan hallituksen välimiesoikeuteen kahteen kertaan nojaten Euroopan sisäisen vapaakauppasopimuksen investointipykälään. Ensimmäisellä kerralla liian tiukkojen ympäristönsuojelupykälien perusteella, ja toisella kerralla ydinvoiman kieltämisen perusteella.

Näiden, ja muiden vastaavien, tapausten valossa näyttäisi vahvasti siltä että investointisuoja siirtäisi paikallista lainsäädäntövaltaa yritysten käsiin.

Kysyisinkin mikä on teidän kantanne TTIP-sopimuksen investointisuojaan, ja jos se on myönteinen, pyytäisin teitä perustelemaan kantanne. Erityisesti kuinka paljon hyötyä investointisuojasta voidaan odottaa suomalaisille, ja miten taataan alueellinen lainsäädäntövalta meitä kaikkia koskevissa turvallisuus- ja ympäristöasioissa?

Viimeisenä kysymyksenä sopimukseen liittyen haluaisin tietää miksi sopimuksen käsittely salataan yleisöltä lähes täysin? Euroopan komission sivuilla sanotaan asiasta seuraavasti:

" For trade negotiations to work and succeed, you need a certain degree of confidentiality, otherwise it would be like showing the other player one's cards in a card game."

Kuka tässä tilanteessa on "vastapelaaja", jolle ei saa näyttää kortteja? Sopimuksen kummatkin osapuolet, ja sopimuksen parissa toimivat suuret yritykset pääsevät käsiksi sopimusluonnoksiin. Miksi eivät tavalliset kansalaiset?

Kunnioittavasti
Jyrki Paldán
19.9.2014

Toimituksen poiminnat