Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Pienimmät tulot ja minimipalkkalaki !

Suomessa on virinnyt voimakas keskustelu parin vuoden aikana etuuksien leikkaamisesta tavalla jota ei voi olla huomaamatta. Se on suoraan kohdistunut kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin työttömiin, eläkeläisiin tai sairaisiin. Useimmat heistä elää alle 1000 eurolla ja siitä ei arkisia menoja makseta kun otetaan huomioon hintojen nousu asumisen suhteen, ruoan kalleuden, sähkön hinnan jne.

Tuosta summasta useimmiten menee myös siivu verottajalle, joten vieläkin vähemmän jää käteen. Olisi parempi miettiä miten edes vähn asiaa voisi parantaa. Leikkauksilla asiat ei parane vaan huononee ja samalla leikataan myös ostovoimaa.

Itsenäisyyspuolueen edeskuntavaaliohjelmassa on yksi ratkaisu verot pois alle 1000 eur tuloista. Itse olen miettinyt tuolle jatkoa jos kyseessä on työssäkäyvä ja palkka on pieni, eikä veronpoistosta huolimatta riitä elämiseen.

Suomessa tulisi saada aikaan minimipalkkalaki ja on ymmärrettävää, että asia nostaa suuria tunteita se on selvää. Vuosia on jauhettu asiaa siitä ettei palkkoja saa nostaa ja korotukset täytyy pitää nollassa. Eläminen ykkösluokan kalleusalueella on kuitenkin kovaa monelle pientä palkkaa saavalle, eikä usein edes työ auta siinä jotta palkalla tulisi toimeen vaan lisäksi joudutaan hakemaan asumistukea ja toimeentulotukea sosiaalitoimesta. Tämä on useimmille kova paikka ja korkea kynnys on henkisesti hakea toimeentulutukea jotkut henkilöt hakevat vain pakon edessä.

Olen miettinyt ja pitkään entä jos tuon 1000 eur saisi ilman veroja ja sitten säädettäisiin minimipalkka joka olisi 1500 eur/kk. Se auttaisi jo paljon enemmän tai lisää miten asian haluaa ilmaista ja vähentäisi tukien hakemistarvetta ja nostaisi myös itsetuntua siitä, että voi tulla toimeen saadulla palkalla.

Sveitsissä yritettiin saada läpi minimipalkkaa joka olisi noussut lähes 3300 eur/kk.

http://www.hs.fi/talous/a1400378787905

Meille taas 1500 eur/kk olisi kohtuullinen ei tosin suuren suuri, mutta suuntana parempaan.

Muutoksia pitää saada myös työtunteihin joista on jo noussut kohu eli ns. nollatyösopimukset tulee kieltää. Kukaan ei tule toimeen työllä jossa mitään tunteja ei luvata silloin ei työstä saa palkkaa. Myös tuntimäärään pitää saada jokin minimi vaikka se olisi pienikin muutos. 

 

Jan Finskas

vpj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

Itsenäisyyspuolueen Eduskuntavaaliehdokas 2015

http://janfinskas.fi/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

90-luvun alussa Suomen pienituloisimman kymmenyksen ostovoima oli noin 30% matalampi kuin nyt. Sen verran on ainakin varaa leikata nyt huonoina aikoina mitä nostettiin hyvinä aikoina.

Vai kuoliko silloin joku nälkään?

Muutenkin nuo ehdotukset vain vähentävät tehtyä työtä ja maksajien määrää. Entistä harvempi saa kantaa harteillaan koko paisuvaa suomalaismassaa.

ulf fallenius

Taksi alalla tuntipalkat noin keksimäärin 3-9 euroa tunti ja kuskeja on tuhansia joka kertoo että halpatyötä tehdään jopa mielellään. Miksi pitäisi olla minimipalkka eihän nämä taksityöntekijät edes pyydä ylityö tai pyhäkorvauksia.Meillä on hyvät mahdollisuudet työllistää niin kauan kuin näin halvalla saa työvoimaa muuten nämäkin olisi työttömänä.Halpa on muutenkin ainut teema Suomessa.

Toimituksen poiminnat