Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Valuutta ratkaisee suunnan

 • Euro ulos Suomesta !
  Euro ulos Suomesta !
 • Valuutta ratkaisee suunnan
 • kultavarannot takaisin Suomeen !
  kultavarannot takaisin Suomeen !
 • Valuutta ratkaisee suunnan
 • markka takaisin !
  markka takaisin !
 • Valuutta ratkaisee suunnan
 • Valuutta ratkaisee suunnan

Olemme nähneet viime aikoina paljon asiantuntijoiden lausuntoja siitä, että Suomen olisi viisasta lähte ulos yhteisvaluutta eurosta. Useimman asiantuntijan mukaan eurossa pysyminen tietää varmaa ja suurta talouden romahdusta.

Talous on polkenut paikallaan jo muutamia vuosia ja syy on selvä se johtuu siita kun Suomi on osana yhteisvaluuttaa ja meiltä puuttuu kurssiheilahteluiden säätömekanismit toisin kuin niillä mailla joilla on oma valuutta kuten muut Pohjoismaat jotka eivät ole ottaneet euroa käyttöön. He ovat toimineet oikein ja Suomen päättäjät taas ei.

Vähän väliä myös kuulee keskusteluja siitä kuinka Ruotsi olisi harkitsemassa euroon liittymistä ? Tämä kuulostaa aika oudolta, koska Ruotsissa tiedetään tasan tarkkaan miten euro on vaikuttanut ja vaikuttaa haitallisesti Suomen talouteen yksi esimerkki on ensin hiipunut ja sittemmin romahtanut talouskasvu korkeasta työttömyydestä puhumattakaan.

Lääkkeeksi talouskasvuun on väläytetty pääministeri Juha Sipilän johdolla leikkauksia jotka osuvat suoraan kaikkein heikoimpaan kansan osaan. Maan hallitus myös väittää toimien lisäävän työpaikkoja ? Kuulostaa hyvin ristiriitaiselta talousopilta ja lyhytnäköiseltä myös.

Toisin sanoen asia kääntyy päälaelleen jos nämä toimet toteutetaan hallituksen suunnitelmien mukaan. Ostovoima kotimarkkinoilla tulee romahtamaan ja työttömyys lisääntyy, sekä pienten yritysten kaatuminen kun kysyntää ei ole ja samalla myös leipäjonot pitenee.

Mikä sitten lääkkeeksi ? Ero eurosta ja yksityisten liikepankkien toiminnan rajoittaminen kuten Islannissa tehtiin auttaa talouden liikkeelle saamisessa ja samalla myös työttömyys pienenee. Rahanluontioikeus on poistettava yksityisiltä liikepankeilta ja se tulee siirtää vain ja ainoastaan Suomen Pankille eli valtiolliselle pankille jolle kuuluu myös korkojen ym. muiden ehtojen säätely.

Nobelistin neuvot Suomelle

1. Uudistakaa euro

"Monet Suomen ongelmista ovat seurausta euron rajoituksista. Jos euroa ei voida uudistaa, voi olla tarpeen haudata koko yhteisvaluutta eurooppalaisen projektin pelastamiseksi."

2. Elvyttäkää taloutta

"On ehdottomasti järkevää lainata rahaa talouden vahvistamiseksi. Ryöstämme lapsiltamme, kun emme tee järkeviä investointeja ilmaisella rahalla."

3. Naiset työmarkkinoille

"Japanilla on teitä paljon dramaattisempi ikääntymisongelma. Maan tärkein uudistus koskee naisten työllistymisen edistämistä. Se tapahtuu esimerkiksi puuttumalla syrjintään."

http://www.hs.fi/talous/a1442632378626?jako=3ebfcf70bc5b84869180c4cff794...

 

"Oma raha tuottaa pelivaraa

Mennään suoraan johtopäätöksiin. Bill Mitchell esittää, että Suomen kannattaa erota euroalueesta mahdollisimman pian, palata omaan valuuttaansa ja ryhtyä tekemään omaa talouspolitiikkaa.

Valtiolta, jolla on oma valuutta, raha ei voi koskaan loppua. Tämä mahdollistaa oikein ajoitetun suhdannepolitiikan ja vapauttaa kierteestä, jossa hallitukset leikkauksillaan syventävät lamoja. Oma valuutta myös hoitaa kilpailukyvyn ongelmat, jos niitä ilmenee, kurssimuutoksilla tarpeen mukaan.

– Ero aiheuttaa alussa turbulenssia, mutta sitä seuraa vapautuminen leikkauspolitiikkapakosta sekä työllisyyden nousu. Syriza epäonnistui Kreikassa, koska se ei uskaltanut erota euroalueesta. Syriza toimi niin kuin EU, Kansainvälinen valuuttarahasto ja Euroopan keskuspankki halusivat, ei niin kuin kansa halusi.

– Euroalueen maat kilpailevat tällä hetkellä keskenään ja vievät toisiaan alaspäin. Suomessa bruttokansantuote heikkenee vuosi vuodelta. Työttömyys sulkee nuoret ulos.

Mitchell muistuttaa, että Australiassa maan hallitus voimisti kansantaloutta julkisia menoja lisäämällä finanssikriisiuhan alla 2009. Australia ei kriisiytynyt.

Suuntaa on muutettava, Mitchell kannustaa. Odottaminen ei auta, sillä uusi maailmanlaajuinen talouskriisi voi kolkuttaa ovella seuraavan kerran esimerkiksi 12 kuukauden päästä."

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3447216-bill-mitchell-suomelle-muu...

 

Tämä on täysin totta emme tarvitse leikkauksia vaan eron euro alueesta, koska tämä itsensä ruoskiminen ei johda parempaan talouteen tai työllisyyteen vaan syvään umpikujaan ja kansan syvään kahtia jakoon.

 

Jan Erik Finskas

Espoo

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos euroa ei voida uudistaa, voi olla tarpeen haudata koko yhteisvaluutta eurooppalaisen projektin pelastamiseksi."

Suomi ei pysty euroa uudistamaan tai korjaamaan epäoptimaalisen valuutta-alueen perusvirheitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset