Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Vaasan päivystystoimintaa ei saa lopettaa !

  • Vaasan päivystystoimintaa ei saa lopettaa !
  • Vaasan päivystystoimintaa ei saa lopettaa !

Miksi sote-uudistuksella heikennetään palveluita ? Meille on aika ajoin kerrottu terveydenhuollon uudistuksesta, jolla väittämän mukaan jokainen hoitoa tarvitseva sitä myös saa. Nyt useissa paikoissa ympäri maan joudutaan viikkoja odottamaan lääkäriin pääsyä ja sen seurauksena vaiva tai sairaus voi pahentua kohtuttomasti pahimmillaan voi seurata, jopa työkyvyttömyyttä.

Terveydenhuollon osana myös ehkäisevä terveydenhuolto joihin voi lukea myös perushammashuollon on tärkeää kuten jo pienistä vaivoista hoitoon pääsy tai ihan terveystarkastukset säännöllisesti näillä säästettäisiin niin kuntien kuin valtionkin rahoja ja edesautetaan vaikkapa työntekijän paluuta nopeammin töihin ilman, että sairastelu venyy ja aiheuttaa lisää harmia.

Tämä on viime vuosina kuitenkin kaikunut kuin kuuroille korville kun harvainvaltaa edustavat eduskuntapuolueet ovat tapelleet milloin mistäkin ja myös siitä saako Kesk. vai Kok. ja Persut enemmän valtaa sote-uudistuksessa perustettavassa uudessa hallintohimmelissä. Se kuva on jatkuvasti vahvistunut ettei potilas/ sairastava ja apua tarvitseva ihminen olekaan se tärkeä vaan se on tärkeintä kuinka vallanjako menee uudessa terveydenhuolto järjestelmässä tämä ei tuo yhtään lisää hoitajaa tai lääkäriä joita tarvittaisiin kipeästi perusterveydenhuollon, senioripuolen ja pitkäaikaissairaiden avuksi. Puhumattakaan nuorten heikennetyistä terveydenhuoltopalveluista kuten kouluterveydenhuollosta ja mielenterveyspalveluista. Juuri viimeksi mainittua ollaan jopa heikentämässä sote-uudistuksessa lisää.

Tällaisia heikenyksiä ei tule missään tapauksessa hyväksyä. Toivon kansalaisilta tiukkaa vastustamista supistamisia vastaan.

Tänään synnyinkaupungissani Vaasassa on noin 10 000 tuhatta ihmistä osoittanut mieltä kaksikielisen ympärivuorokautisen sairaalapäivystyksen puolesta.

Tuhannet vaativat laajan päivystyksen säilymistä Vaasan keskussairaalassa

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100822433990_uu.shtml

Synnytysosastolla pelätään potilaiden puolesta: "Ilman kielitaitoa syntyy vaaratilanteita"

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/synnytysosastolla-pel%C3%A4t%...

10 000 nousi sote-kapinaan Vaasassa – Päivystystä meiltä ette vie

https://demokraatti.fi/10-000-nousi-sote-kapinaan-vaasassa-paivystysta-m...

Jos leikkaus toteutettaisiin kuten aikomus on niin se jättäisi valtaisan aukon Vaasan seudulle ja hädän hetkellä pitäisi lähteä Seinäjoelle asti saamaan apua. Tämä on täysin kohtuutonta ! Lisäksi Seinäjoella ei osata palvella ruotsinkielisiä asiakkaita heidän omalla äidinkielellään ja tämä palvelun saaminen omalla äidinkielellä on myös mainittu perustuslaissa se siis kuuluu jokaiselle saada palvelu Suomeksi tai Ruotsiksi, tarpeen mukaan myös muulla kielellä tai englanniksi.

Ei leikkauksia palveluihin vaan niiden kehittämistä paremmiksi, koska viikkojen odottelu lääkäriin on saatava loppumaan koko maassa. Lisää lääkäreitä ja hoitajia, sekä uusia palveluseteleitä myös lisää tulisivat helpottamaan nykyistä tilannetta. Myös kouluterveydenhuolto tulee ennalta ehkäisevänä terveydenhuoltona palauttaa täysimääräisesti takaisin näin voidaan pysäyttää se kierre, jossa vähän yli 20 vuotiaita jää eläkkeelle ihan työuran alussa.

Meillä on varaa ylläpitää ja myös vastuu huolehtia, jokaisesta suomalaisesta aina vauvasta vaariin.

 

Jan Erik Finskas

Espoo

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Reijo Jokela

"Jos leikkaus toteutettaisiin kuten aikomus on niin se jättäisi valtaisan aukon Vaasan seudulle ja hädän hetkellä pitäisi lähteä Seinäjoelle asti saamaan apua. Tämä on täysin kohtuutonta" !

Onko. Pietarsaaressa tehtiin tietoinen päätös, että lähdetään hädän hetkellä Vaasaan 90 km. saamaan apua, vaikka Kokkolassa 30 km on keskussairaala. En ymmärrä miten 80 km on nyt sitten kohtuutonta, kun se toisessa tapauksessa on tietoisesti tehty valinta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kapinointi on turhaa, sillä ympärivuorokautinen päivystys tullaan keskittämään yliopistollisiin keskussairaaloihin tämän hallituksen toimesta.

Toimituksen poiminnat