Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Työttömät orjatyövoimaksi, ei palkkaa vaan vapaaehtoistyötä

  • Työttömät orjatyövoimaksi, ei palkkaa vaan vapaaehtoistyötä
  • Työttömät orjatyövoimaksi, ei palkkaa vaan vapaaehtoistyötä
  • orjatyövoimaksi hallitus haluaa 300 000 suomalaista
    orjatyövoimaksi hallitus haluaa 300 000 suomalaista
  • Toisin sanoen orjatyöllä !
    Toisin sanoen orjatyöllä !

Sipilän hallituksen selvitysryhmän mukaan työttömien pitäisi tehdä vapaaehtoistyötä palkkatyön sijaan. Pelkästään ajatuskin asiasta on pöyristyttävä.

Yhtä hyvin voi ehdottaa, että jätetään päämisniteriltä ja muilta ministereiltä palkka pois muutamaksi kuukaudeksi se olisi oikeuden mukaista myös työtä vailla olevia kohtaan.

Länsiväylässä esitetään työttömien aktivoimista mielekkääseen tekemiseen ajatus on hyvä, ongelma on vaan moninainen. Osalla on terveysongelmia joita ei ole kartoitettu tai hoidettu, vanhentunutta koulutusta ja suurin osa on hakenut urkalla töitä ja heitä ei huolita jos on yli 40-vuotias tai yli 50-vuotias. Tässä viimeksi mainitusta on tullut suurin kynnys työnantajille, koska työnantajat pelkää ettei työtön olekaan terve ja se tulisi työnantajille kalliiksi kun he joutuisivat maksamaan sairauskuluja. Tuosta on puhuttu viime aikoina.

"Ehdotusta uudesta "osallistavan sosiaaliturvamallin" luomisesta on työstänyt professori Heikki Hiilamon johtama tutkijaryhmä.

Ehdotuksen taustalla on halu kannustaa työttömiä aktivoimaan itsensä miellekkääksi koettuun tekemiseen."

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/456803-iso-muutos-290-000-tyottoman-e...

 

Meillä on halituspuolue kokoomuksessa useita ajattelemattomia pölvästejä. Tässä oli yksi aikaisempi ehdotus.

Iltalehti

 Metsää on hoidettavana vaikka millä mitalla, kansanedustaja sanoi A-talkissa.

  • Kansanedustaja Susanna Koski (kok) kehotti torstain A-talkissa työttömiä etsimään toimeentuloa metsistä.
  • Koski sanoo Iltalehdelle, että metsät ovat vain yksi esimerkki. Tekemätöntä työtä löytyy Kosken mukaan kaupungeistakin vaikka millä mitalla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016093022393823_uu.shtml

 

Jos vaikka ilmaistyön sijaan harkittaisiin 1000 € kansalaispalkkaa niin sekin olisi parempi ei tosin suuri, mutta työn puuttumisen sijaan parempi ja sen tulisi olla verotonta kuten kaikkien alle 1000 € tulojen.

Tässä on useampi kohta jota nyt rikotaan, työllistyminen ja koulutus. Pitääkö hallitukselle lukea lakia ?

 

Suomen perustuslain seuraava pykälä sanoo seuraavaa:

18 §
Oikeus työhön ja elinkeinovapaus

Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.

Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla.

Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.

 

Sen sijaan sosiaaliturvan muuttamista vastikkeeliseksi ei ole mitään järkeä edes ajatella ja se on kaikenlisäksi laitonta. Kansainväliset sopimukset kieltävät orjatyön. Muutoksella yritetään kiertää myös perustuslain rikkomista, jota on nykyinen käytäntö.

 

Jan Erik Finskas

Espoo

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Arvoisa blogisti, selitätkö miksi työttömyyskorvaus pitäisi saada ilman mitään vastiketta? Suomessa on paljon yleishyödyllistä tekemätöntä työtä, jossa voitaisiin hyödyntää työttömien osaamista ja työpanosta. Jos työttömien joukossa on selkeästi työkyvyttömiä, heidät tulisi siirtää työttömyyskorvausten piiristä muun tuen piiriin.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Työttömyyskorvaus jonka eteen pitää tehdä työtä on oksymoron. Miksi työtä pitäisi tehdä ilman asiallista korvausta? Palkka ja sosiaaliturva ovat kaksi eri asiaa ja ne on parempi pitää sellaisina. Poliitikoilla on lukemattomia etuuksia joita pitäisi kritisoida sen sijaan että vainottaisiin köyhiä näiden lähes olemattomien työttömyystukien takia. Jos ne "yleishyödylliset" työt ovat niin hyödyllisiä niin silloin ei pitäisi olla mikään ongelma maksaa niistä kunnollistaa palkkaa. Poliittiset pelurit ja ahneet työnantajat ovat ne ongelma Suomessa, ei työttömät.

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Aika monella on illuusio vastikkeettomasta rahasta. Työn vastike on palkka, ja työttömyyden vastike on työttömyyskorvaus. Kansainväliset sopimukset kieltävät orjatyön tai sosiaaliturvan menetyksellä kiristämisen, samoin Suomen perustuslaki. Tosin laillisuudella ei ole enää pitkiin aikoihin ollut mitään väliä hallintoeliitillemme, joka ei enää välitä edes muodollisesti pysytellä laillisuuden rajoissa.

Maassa, jossa puolet väestöstä kuuluu pienituloiseksi laskettavaan luokkaan ja työttömiä on yli 642 000, on tarjolla 14 000 kokopäiväistä työpaikkaa, ei luulisi olevan tarvetta kiristää ja sortaa kaikkein heikoimpia. Työttömyyskorvauksen vastine on työttömyys, mutta parempihan olisi, jos joka niemennokassa olisi vankiloita nakkivarkaille Amerikan malliin.

Sosiaaliturvan korvaaminen pakkokeinoilla ja poliisivoimilla on paljon kalliimpaa peliä, ja ihmisoikeuksia vielä pahemmin rikkovaa. Jos työtä ei kerta kaikkiaan ole, ei se porvariston itkupotkuraivareilla muuksi muutu. Sosiaalista räjähdystä kohti ajetaan vain alati kiihtyvää vauhtia, eikä ruusuisessa kuplassaan porhaltava valtaeliittimme suostu ajattelemaan, mitä mutkan takaa saattaa turbon eteen pölähtää.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Asian voisi sanoa kauniimmin, eli että valtio tarjoaa hätäaputoitä joista saa sosiaaliturvan verran palkkaa.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Onkohan Länsiväylällä ja blogissa tarkoituksella jätetty tämän osallistavan "työn" luonne selittämättä? Tuosta vähän kattavampi juttu aiheesta:

http://sosiaalivakuutus.fi/osallistava-sosiaalitur...

"... pienimuotoista lisä- ja aputyötä, jota tehdään parina päivänä viikossa muutama tunti kerrallaan. Nämä työt eivät olisi tarjolla vapailla työmarkkinoilla eivätkä siis kilpailisi työsuhteessa olevien palkkatyön kanssa."

Lisäksi yli 60-vuotiaat eivät osallistu ja varmasti työkyvyttömät saadaan jonkin muun tuen piiriin.

Siitä voi vängätä ikuisuuteen että pitäsikö ihmisten osallistua johonkin toimintaan jotta saisivat toimeentulonsa vai onko parempi että kaikki halukkaat voivat ainoastaan elellä toisten kustannuksella.
Omasta mielestäni tässä mallissa kuvattu osallistuminen on ihan ok, olisin työttömänä tyytyväinen jos pääsisin johonkin ehdottamaani puuhasteluun mukaan.

Pari päivää ja pari tuntia ei ole kovin kummoinen työmäärä summasta jonka sillä saa. Joku voi laskea siitä tuntipalkan ja verrata sitä työssäkäyvien tuntiliksaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juuri näin. Tuollainen pienimuotoinen työskentely pitäisi työttömän mielen virkeänä ja saattaisi antaa hänelle valmiuksia ottaa työtä vastaan, sitten kun sitä olisi taas tarjolla. Ehdotuksen tekijää Heikki Hiilamoa ei muuten tunneta minään varsinaisena "köyhien kyykyttäjänä", päinvastoin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tuollainen pienimuotoinen työskentely pitäisi työttömän mielen virkeänä"

Mitätöntä näpertelyä josta ei ole kuin haittaa Suomen taloudelle ja kiusaa työttömälle. Lisäarvoa tuottavaa palkkatyötä pitäisi saada, mutta kun hallitukset ovat hirttäytyneet yhteisvaluuttaan eikä korjausta valuutan kurssiin voida tehdä. Valuuttamme devalvonti tietäisi tietenkin ulkomaisten tuotteiden hinnankorotusta ja sitä eivät halua nämä jotka ovat vielä saaneet pitää normaalin palkkansa ja työpaikkansa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Pakkotyö on ILO:n eli kansainvälisen työjärjestön sopimuksissa kielletty, samoin kuin maamme solmimissa ihmisoikeussopimuksissa. Kuntouttavat työtoiminnat ja vastaavat joista saa 9€ korvauksen päivässä täyttävät pakkotyön määritelmän ja rikkovat näin työoikeuksia ja ihmisoikeuksia. Maamme on myös sopinut noudattavansa näitä sopimuksia ja ihmisoikeussopimukset menevät kansallisen lainsäädännön yli, eli niitä on noudatettava ensisijaisesti.

Näitä oikeuksia polkemaan valtio on laittanut niin työvoima- kuin sosiaaliviranomaisetkin, jotka yhdessä keksivät näitä höpö höpö toimintoja työttömille.

Natsit puolustautuivat sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä siten että sanoivat vain totelleensa esimiestensä käskyjä, eivätkä näin olisi olleet syyllisiä ihmisoikeusrikoksiinsa. Tätä ei kuitenkaan pidetty puolustavana tekijänä.

Joten sillä hetkellä kun me saamme maahamme ihmisoikeuksia kunnnioittavan eduskunnan ja hallituksen, kaikilla kuntouttavaan työtoimintaan sanktion uhalla laitetut tai siitä kieltäytyneillä ja perusturvansa menettäneillä, on mahdollisuus saada laitettua nykyisen eduskunnan ihmisoikeusrikolliset kansainvälisten sopimusten nojalla vastuuseen ihmisoikeusrikoksistaan. Tähän heillä kaikilla on aivan laillinen oikeus ja jokainen viranomainen joka on osallistunut toimintaan, voidaan myös saada lailliseen vastuuseen.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Kurkkasin noita määritelmiä ja perustuslakia, tottahan tuo on. Osallistavassa sosiaaliturvassa on tosiaan tällainen ongelma. Perustulo vastikkeettomana olisi perustuslain mukainen sosiaaliturva.
Kyllä se osallistuminen passiivisestakin ihmisestä ihan itsestään pikkuhiljaa syntyy kunhan viranomaiskontrolli hellittää ja esineellistäminen loppuu. Kaikkia ei kiinnosta, voivat sitten elellä niukemmin perustulolla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kansalaisten olisi syytä laajemminkin tietää tämänhetken ihmisoikeutensa ja myös näitä rikkovilla työvoima- ja sosiaaliviranomaisilla tulisi olla tieto näistä oikeuksista ja siitä että kun kansalaiset syrjäyttävät ihmisoikeuksia rikkovan nykyhallinnon, on myös mahdollisuus että he joutuvat oikeasti vastaamaan näistä ihmisoikeusrikoksistaan. Eikä heillä silloin ole mitään laillisia perusteita välttää tuomiota.

Kansalaisten tulisi myös ymmärtää että niin kauan kuin he itse antavat päättäjien polkea ihmisoikeuksiaan, niin kauan heidän ihmisoikeuksiaan poljetaan. Ja että heillä on aivan laillinen kansainvälinen oikeus puolellaan ihmisoikeusrikollista hallintoa vastaan.

Toimituksen poiminnat