Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen

 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Perustuslakia muutettiin 21. lokakuuta 2011
  Perustuslakia muutettiin 21. lokakuuta 2011
 • Suomen menetykset EU - jäsenyyden seurauksena !
  Suomen menetykset EU - jäsenyyden seurauksena !
 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Harvainvalta vannoo vale itsenäisyyden nimeen
 • Onko ollut ikävä ?
  Onko ollut ikävä ?
 • Suruliputus koko maassa 6. joulukuuta menetetyn itsenäisyyden vuoksi !
  Suruliputus koko maassa 6. joulukuuta menetetyn itsenäisyyden vuoksi !

Mitä on itsenäisyys ? Minulle on vuosia sitten opetettu jo ihan peruskoulussa aikoinaan. Itsenäiselle maalla pitäisi olla oma valuutta, itsenäinen keskuspankki, itsenäinen lainsäädäntövalta, joka nykyinen johdetaan Brysselistä, sekä perustuslakituomioistuin, joka on poliitikoista riippumaton. Tosin parustuslakituomioistuin Suomesta puuttuu.

Suomi liitettiin EU:n poliittiseen sekä taloudelliseen Unioniin 1995 ja neuvoa antavan kansanäänestyksen jälkeen. Jossa kuitenkin vastustava puoli jyrättiin mediassa siten ettei ohjelma aikaa annettu yhtä paljon kuin EU jäsenyyttä kannattavalle puolelle.
Euron käyttöön otosta piti järjestää myöhemmin kansanäänestys mutta siitä ei sitten koskaan edes puhuttu. Euro otettiin käyttöön Suomen Perustuslain vastaisesti koska Peruslaissa luki " Suomen rahayksikkö on markka".
Suomi menetti heti alkuvaiheessa suuren osan itsenäisyydestä ja lisää sitä menetettiin kun Suomi liitettiin EMU:un eli Euroopan Talous-ja Rahaliittoon. Suomen Pankki menetti oikeuden painaa rahaa ja rahan painamisoikeus vapautettiin yksityisille yrityksille ja liikepankeille.

Suomessa on tehty suuria muutoksia vuosien varrella ja niistä on myös valtamedia vaiennettu puhumasta, jotta kansalaiset eivät nousisi vastustamaan hupenevaa valtaa. Päätäntä valtaa on siirretty 1994 jälkeen Suomesta Brysseliin.

Suomi osaksi EU liittovaltio kehitystä

"Suomi liitettiin osaksi Euroopan Unionin liittovaltiokehitystä 5.12.2009 kun eduskunta hyväksyi EU:n Perustuslain eli ns. Lissabonin Sopimuksen joka siirsi merkittävän osan jäljellä olevasta vallasta Suomelta ylikansalliselle tasolle. EU:n Perustuslaki nousi kansallisen perustuslain yläpuolelle ja se ns. korvaa Suomen Perustuslain. Nyt Suomen Perustuslakiin tehtävä muutos merkitsisi sitä että itsenäisyyden rippeet häviää lain muutoksen myötä jossa todetaan Suomen olevan EU:n osavaltio." Tämä muutos tehtiin 21. lokakuuta 2011 ja mainittakoon 5. joulukuuta 2009 kun eduskunta hyväksyi Lissabonin sopimuksen = EU:n Perustuslain oli Itsenäisyyspuolue talkoovoimin osoittamassa mieltä eduskunnan edessä ja mukana oli 15 m pitkä juliste, mutta yksikään median edustaja ei kuvannut meitä tai tehnyt haastattelua. Asiasta ei myöskään uutisoitu eli ei ihme ettei kansalaiset tiedä mitä maassa on tapahtunut.

EU-jäsenyyden kirjaaminen Suomen perustuslakiin

"EU-jäsenyyden kirjaamisella vuonna 2011 Suomen perustuslakiin turvattiin Suomen sitoutuminen liittovaltiokehitykseen ja sinetöitiin mahdollisesti maan tulevaisuus EU:n syrjäisenä liittovaltion maakuntana. Tätä kirjaamista ei olisi vaatinut edes Euroopan unioni.

Yritettiinkö tällä kirjaamisella ujuttaa Suomen EU-jäsenyys näennäisten laillisten raamien sisäpuolelle? Yritys kuitenkin vesittyy, sillä perustuslain muutoksen jälkeen siellä sanotaan toisaalta Suomen olevan itsenäinen tasavalta ja yhtäältä Euroopan Unionin jäsenmaa. Ovatko nämä kaksi edellä mainittua asiaa sopusoinnussa keskenään vai ristiriitaisia? Ne ovat toisiaan puskevia vastakkaisuuksia.

Suomi ei voi olla yhtä aikaa itsenäinen valtio ja EU:n jäsenmaa.

EU-jäsenmaana Suomella ei ole itsenäiselle valtiolle tyypillisiä tunnusmerkkejä, joita ovat esimerkiksi täysin itsenäinen lainsäädäntövalta, siihen vetoava riippumaton tuomioistuinlaitos, oma ulkopolitiikka ja oma valuutta. Kuten hyvin tiedämme, EU-Suomi ei täytä esitettyjä määritelmiä.

Usein kuulee toistettavan perustuslain toista pykälää, jonka mukaan ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.” Mutta EU:n jäsenmaana Suomessa mainittu valtiovalta, ylimpänä valtiovaltana kuuluu Euroopan Unionin eri toimielimille koskien kaikkia EU:lle kuuluvia asioita.

EU-jäsenyyden kirjaaminen Suomen perustuslakiin ei siis tee tyhjäksi maamme EU:n liittymiseen kytkeytyviä laittomuuksia, joista esitettiin esimerkkejä tämän luvun alussa."

https://muutosvoima.com/tag/eu-on-perustuslain-vastainen-sopimus/

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115898-vastustajat-sallivat-nain-eu-jas...


"Me olemme osa jo nyt EU:n liittovaltion perustaa mutta EU:sta ja Eurosta voi erota eikä siitä seuraa mitään sakkoja tai sanktioita. Väitetty on että sellaista voi seurata mutta se ei pidä paikkansa. Oikeus omaan lippuun ja kansallishymniin häviäisi jo muutaman vuoden päästä.
Siksi pidän tärkeänä että asioista puhutaan avoimesti ja Suomen uudelleen itsenäistymisen merkitys saadaan myös kansalaisten tietoon. Mediapimento on jatkunut vuosia ja itse olen koko sen ajan taistellut EU:n ylivaltaa vastaan.

Euroopan Unionista ollaan muodostamassa liittovaltiota. Suomen eduskunnalle on annettu esitys siitä että perustuslakiamme muutetaan siten että siihen sisältyy maininta Suomesta EU:n osavaltiona. Samalla Suomen itsenäisyyden rippeet on häviämässä kuten Suomenlippu ja Maammelaulu. Tilalle olisi tulossa EU:n tähtilippu ja EU hymni. Suurien jäsenmaiden valtaa ollaan myös kasvattamassa ja silloin pienillä jäsenmailla ei ole enään sananvaltaa tärkeissä päätöksissä."

Kansalaisten on syytä ryhtyä laajempaan vastarintaan EU:n tyranniaa vastaan ja vaatia nykyisiltä eduskuntapuolueilta euro ja EU eroa. Miellä on jo esimerkkejä Islannissa tehttiin vallankumous kansalaisten toimesta pari vuotta sitten ja myös tästä valtamedia vaikeni täysin vaikka YLE:n olisi tullut se uutisoida avoimesti.

Islannissa kansalaiset ajoi päättäjät ahtaalle ja vaativat myös yksityisiä pankkeja vastuuseen. Pankkien johtajat joutuivat oikeuteen ja tilalle luotiin alkua uudelle Islannille.

Toinen esimerkki on Britannian BREXIT - kansanäänestys jossa kansalaiset äänestivät EU erosta ja sanoivat EI EU:lle ! Se oli oikea päätös ja lisää on tulossa kansanäänestyksiä EU:n alueella ja vaaleja, jotka hyvin varmasti sinetöivät EU:n kohtalon.

 

"Aika koomista ajatella juhlia jotain itsenäistä 100v Suomea, jota ei ole olemassakaan !! Suomi oli itsenäinen 1917 - 1994 vuoden loppuun ja sen jälkeen EU:n provinssi.

Suomi on taas itsenäinen kun se irroitetaan EU:sta, eurosta ja kaikesta mikä liittyy itsemääräämisoikeuden palauttamiseen.

Myös kytkökset USA:n ISÄNTÄMAA - SOPIMUKSEEN on purettava ja otettava uusi päivitetty puolueettoman maan suunta."

"Historiantutkija, professori Markku Kuisman mukaan Suomen itsenäisyys on todellisuudessa vain häilyvä toive. Itsenäisyysajattelua hän pitää jopa turhana.

Euroopan unionin jäsenenä pohjoinen väkiluvultaan pieni valtio näyttäytyy provinssina, osana laajempaa taloudellispoliittista kokonaisuutta.

– Olisi kiva olla itsenäinen, kuten Sveitsi tai Norja ja ehkä Ruotsikin. Olen alistunut siihen, että emme ole itsenäisiä. Sen takia itsenäisyydestä puhuminen on ihan turhaa, sanoo Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina toimiva Kuisma.

Kirjassaan _Venäjä ja Suomen talous 1700–2015 _Kuisma tarkastelee, miten Suomen rooli hahmottuu osana maailmaa Pietarin kaupungin perustamisesta nykypäivään.

– Totean kirjan lopussa – se on ehkä enemmän kaunis toive – että olisiko kiva olla itsenäinen oma pelurinsa ja toimijansa. Se luultavasti on epärealistinen toive, mutta saahan sitä haaveita olla."

 

http://yle.fi/uutiset/3-8394860

Meillä Suomessa konkaripoliitikko Paavo Väyrynen sai kerättyä yli 50 000 henkilön kannatuksen KANSALAISALOITTEESEEN, jolla vaaditaan kansanäänestystä eurossa pysymisestä. Tämän aloitteen tyrmäsi kuitenkin eduskunnan perustuslakivaliokunta vaikka asia oli selvitetty jo ennalta.

Perustuslakivaliokunta hautasi Väyrysen kansalaisaloitteen: Kansanäänestys euroerosta ei etene

http://yle.fi/uutiset/3-9315860

https://

 

Suomessa on mielenilmauksia, joissa vaaditaan EU:sta ja eurosta eroamista.

https://www.facebook.com/events/224153598011050/

Linnake Suomi tapahtuma 6.12.2016

Ihan päätöntä on siis nyt juhlia itsenäisyyttä, jota ei ole olemassakaan. Juhlitaan sitten kun se on palautettu kansantoimesta takaisin ja se onkin sitten uusi itsenäisyyspäivä, joka ei varmaan ole 6. joulukuuta !

 

 

 

Jan Erik Finskas

Espoo

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persukoulussa?

"Suomen eduskunnalle on annettu esitys siitä että perustuslakiamme muutetaan siten että siihen sisältyy maininta Suomesta EU:n osavaltiona."

Ihan uusi tieto, voitko linkata lähdettä?

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Se näkyy tuossa kuvassa perustuslain muuttamista koskien 21. lokakuuta 2011.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eli oikeasti kukaan ei ole ehdottanut mitään mitä väitit.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas Vastaus kommenttiin #3

Tässä ole hyvä.

EU-jäsenyyden kirjaaminen Suomen perustuslakiin

EU-jäsenyyden kirjaamisella vuonna 2011 Suomen perustuslakiin turvattiin Suomen sitoutuminen liittovaltiokehitykseen ja sinetöitiin mahdollisesti maan tulevaisuus EU:n syrjäisenä liittovaltion maakuntana. Tätä kirjaamista ei olisi vaatinut edes Euroopan unioni.

Yritettiinkö tällä kirjaamisella ujuttaa Suomen EU-jäsenyys näennäisten laillisten raamien sisäpuolelle? Yritys kuitenkin vesittyy, sillä perustuslain muutoksen jälkeen siellä sanotaan toisaalta Suomen olevan itsenäinen tasavalta ja yhtäältä Euroopan Unionin jäsenmaa. Ovatko nämä kaksi edellä mainittua asiaa sopusoinnussa keskenään vai ristiriitaisia? Ne ovat toisiaan puskevia vastakkaisuuksia.

Suomi ei voi olla yhtä aikaa itsenäinen valtio ja EU:n jäsenmaa.

EU-jäsenmaana Suomella ei ole itsenäiselle valtiolle tyypillisiä tunnusmerkkejä, joita ovat esimerkiksi täysin itsenäinen lainsäädäntövalta, siihen vetoava riippumaton tuomioistuinlaitos, oma ulkopolitiikka ja oma valuutta. Kuten hyvin tiedämme, EU-Suomi ei täytä esitettyjä määritelmiä.

Usein kuulee toistettavan perustuslain toista pykälää, jonka mukaan ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.” Mutta EU:n jäsenmaana Suomessa mainittu valtiovalta, ylimpänä valtiovaltana kuuluu Euroopan Unionin eri toimielimille koskien kaikkia EU:lle kuuluvia asioita.

EU-jäsenyyden kirjaaminen Suomen perustuslakiin ei siis tee tyhjäksi maamme EU:n liittymiseen kytkeytyviä laittomuuksia, joista esitettiin esimerkkejä tämän luvun alussa.

https://muutosvoima.com/tag/eu-on-perustuslain-vas...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115898-vastustaja...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

Eli lähde väitteillesi on "muutosvoima" -niminen blogi? :-D

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas Vastaus kommenttiin #7

Ei ole blogi minun tekemä. Kyllä tekijöitä on jo tuhansia. Jos odotit jotain virallisempaa tahoa niin sellaista ei ole, koska asioita on tehty koko ajan salassa ja meitä toisinajattelijoita on jo paljon saamme vaiheittain asioita selville koko ajan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Luulisi nyt jonkun tietävän, edes eduskunnan, mitä eduskunnalle on ehdotettu. Mutta uskon tietenkin jos kerrot että se on salaseuranne omaa tietoa.

Toimeksiantajillesi tiedoksi, että meillä lännessä joku voi haluta jotain lähteitä ennen kuin uskoo. Sellaisia me täällä lännessä olemme.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas Vastaus kommenttiin #9

Ei me missään salaseurassa olla hyvä mies. Salaseura on juuri olleet useat eduskunnat ja hallitukset. Me pyrimme avaamaan asioita ei salaamaan kuten harvainvallan edustajat. Suosittelen opettelemaan medialukutaitoa niin sillä myös itse saat asioita auki.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Seuraava linkki vie sitten edustamasi puolueen entisen puheenjohtajan mielipidekirjoitukseen, missä siinäkään ei väitetä että "Suomen eduskunnalle on annettu esitys siitä että perustuslakiamme muutetaan siten että siihen sisältyy maininta Suomesta EU:n osavaltiona."

Ymmärrättekö te siellä, miten järjettömältä väite kuulostaa ihan siitä yksinkertaisesta syystä että EU:ssa ei ole osavaltioita?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Valtion velat ovat 105 miljardia euroa ja ERVV- ja EVM-vastuusitoumukset (13,974+12,6 miljardia) voivat nousta jopa 26 miljardiin euroon saakka. ERVV- ja EVM-sopimukset ovat sopimuksia, jotka on tehty EU:sta täysin ulkopuolella olevien osakeyhtiöiden kanssa, joiden kotipaikka on Luxemburg.
Näistä kertyisi vertauskuvallisesti yhteensä 131 kilometriä korkea pino sileitä 100 euron seteleitä. Pino riittäisi kantilleen moottorien valkoiselle viivalle asetettuna yhtäjaksoisen matkan Helsingistä Heinolaan.

Valtion liikkeelle laskemat velkakirjat, joita mm. ulkomaalaiset ovat ostaneet, ovat euromääräisiä. EKP:n ohjelmaan osallistuva Suomen Pankki on hankkinut valtionlainoja tähän mennessä 15 miljardin euron edestä ja yrityslainoja 600 miljoonalla eurolla kuudesta eri maasta, kuten Baltiasta.
Näissä pitäisi olla riittävästi syytä siihen, että eurosta ei voida valitettavasti erota. Näitä vastuita ei maksettaisi markkaan perustuvalla kansantaloudella, jonka arvon määrittelisivät ulkopuoliset tahot. Markan laittaminen kellumaan devalvoisi sen noin 30 % ehkä enemmän. Määräävä taho arvon suhteen olisi maan rajojen ulkopuolella.
Kannattaisi miettiä seurannaisvaikutuksia, mitä markkaan siirtyminen toisi tullessaan. Tulossa olisi henkilökohtaisia yksityisten ihmisten mm. asuntovelallisten konkursseja, yritysten konkursseja ja oikeudenkäyntien joukkosuma kansallisella ja kansainvälisellä tasolla sopimusrikkomusten myötä. Markkaan siirtyminen johtaisi korkojen nousuun ja se olisi myrkkyä velallisille. Vanha totuus on se, että epävarmuus nostaa korkoja. Se tietäisi pakkohuutokauppoja.
Oma rahayksikkö on Suomen lipun ohella itsenäisyyden peruspilareita. Markka on mennyt ja lippu on jäljellä.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Kyseinen sopimus ERVV ja EVM ovat rikollisfirman kanssa tehtyjä sopimuksia ja kyllä niistä irti päästään. Tuo markan kelluminen on laskettu ja se olisi 30% ei enempää. Me kuitenkin voitamme kun eroamme eurosta, sekä EU:sta.
Talous alkaa kasvaa ja työllisyys parantua.
Sen sijaan jos olemme eurossa loppuun asti kun se hajoaa voi pudotus olla jopa 80% eli kannattaa ennemmin erota kuin katua !

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

En kyllä ihan nimittäisi näitä rahoituslaitoksia rikollisfirmoiksi. Linkit lukemalla voi todeta, että niistä ei päästä irti.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_rahoitusvak...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vakausmekan...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"En kyllä ihan nimittäisi näitä rahoituslaitoksia rikollisfirmoiksi."

Rikollista oli Suomen poliitikkojen velkaantuminen näille pankeille joita on joutunut jopa tukemaan. Liittovaltiokehitys oli Suomen poliitikoille selvää jo 90-luvun alussa, siitä ei vain haluttu puhua julkisuudessa, ei edes tänäkään päivänä

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Loppu yksityispankkien koronkiskonnalle, joka orjuuttaa koko läntistä maailmaa.

Juuso Hämäläinen

Arvelen, että jokainen täyspäinen kansalainen on koko ajan tajunnut EUn tavoitteen olla liittovaltio. Valtio, jonka osia ovat entiset itsenäiset valtiot. Tämä kehitys ei voi olla yllätys kenellekään.

Globaalisti on muodostettu ja ollaan muodostamassa suurimmista talousalueista liittovaltioita. Kehitys alkaa tullivapaudella, jatkuu väestön muuton helpottamisella alkaen viisumipakon poistamisesta.

EUn laajuus on melko luonnollinen. Paitsi, että siihen luonnostaan kuuluvaa Venäjää ja Turkkia ei ole saatu mukaan vaan poliittinen kehitys hylkii näitä. On selvää, että Venäjälle olisi luontevampaa kuulua EUhun kuin etsiä ratkaisua yhtälöön, jossa kumppani olisi Kiina. Kaikki Kiinaa tuntevat tietävät, ettei Kiinan kanssa ole mahdollista liittoutua tasaväkisesti. Kiinalainen hakee aina niskaotetta yhteistyössä. Ajan kanssa sitkeästi.

USA rakentaa Amerikkojen liittovaltiota. Ajan kanssa ja riippumatta Trumpin lausunnoista. Kanada ja Meksiko ovatjo osa USAn talousjärjestelmää.

Arabimaailma varmaan yhdentyy Välimeren ja Lähi-Idän alueilla. Samoin Afrikka Saharan eteläpuolella.

Jää sitten ihmeteltäväksi mikä on eteläisen Aasian ryhmittyminen. Australia säilyy Englannin ja USAn kaukaisena kumppanina. Tullaanko sitä kuitenkin viemään lähemmäksi eteläisen Aasian maiden yhteisöä, se on jännittävää nähdä. Kiinan lisäksi Intia, Indonesia, Thaimaa, Vietnam, Filippiinit, Taiwan, Korea ja Japani tarvitsevat tilaa siirtolaisilleen ja raaka-aineita sekä viljelysmaata. Australia on kokonainen manner ja hyvin harvaan asuttu. Kiinan toinen kasvusuunta on Venäjä. Se vain tietää suurella varmuudella aseellista konfliktia. Kiina on pussissa. Onneksi se on etsinyt tilaa Afrikasta rauhanomaisesti.

Alle 500 miljoonan ihmisen liittovaltio on jo auttamatta pieni tulevaisuuden haasteisiin. Kauppaan ja sotaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Arvelen, että jokainen täyspäinen kansalainen on koko ajan tajunnut EUn tavoitteen olla liittovaltio."

Kansanäänestyksessä äänestettiin Suomen liittymisestä Euroopan Yhteisöön joka oli itsenäisten valtioiden liitto ja annettiin lupaus että eurosta tullaan tekemään uusi kansanäänestys. Mistään liittovaltiosta ja itsenäisyyden menettämisestä ei ollut puhetta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun katsoo sitä tarmoa millä eräät tahot haluaisivat mitätöidä kansan enemmistöpäätöksen liittyä EY:hyn epäilen, että samat tahot valittaisivat nyt äänestyksestä euroon liittymisestä jos sellainen olisi järjestetty.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EUROSTOLIITTO TULEE, OLETKO VALMIS VAI PROTESTIVALMIS?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Mustat autot hakevat protestimieliset. :(

Käyttäjän JuhaniTanski kuva
Juhani Tanski

Erkki Pystynen, Tampereen yliopiston kunnallispolitiikan professori, rehtori, kokoomuksen kansanedustaja 1975–1991, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja 1979 - 1982, eduskunnan puhemies 1983–1987, ehdotti jo nykyistä perustulakia laadittaessa, että lakiin kirjataan tosiasiallinen tilanne eli valta on kansalla, jota edustaa eduskunta ja EU.
Perustulakiin kirjoitettiin väite, että valta on kansalla. Tosiasiassa jokainen EU:n laki ja asetus menee ohi Suomen lakien - jopa perustuslain yli.
Suomella ei myöskään ole ulko- eikä rahapolitiikkaa ja EU-direktiivitkin on kirjattava kansalliseen lainsäädäntöön tai muuten jäsenmaa on EU-tuomioistuimessa.

Toimituksen poiminnat