Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Itsenäisyyspuolueen kaivattu osasto Espooseen

  • Itsenäisyyspuolueen kaivattu osasto Espooseen

Itsenäisyyspuolue laajenee jälleen yhden paikallisosaston verran kun tänään 27.2.2017 perustettiin Espooseen oma Itsenäisyyspuolueen Espoon osasto.

- Aikaisemmin Espoossa puolueen asioita on hoitanut Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry. Tarkoitus on perustaa asteittain muihinkin kuntiin osastoja ja vähitellen luoda laaja verkosto Uudellemaalle.

Osastoa olivat perustamassa ( IPU ) Itsenäisyypuolueen puoluehallituksen jäsen Nina Palomäki, ( IPU ) Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry:n pj Jan Erik Finskas ja sitoutumaton kunnallisvaaliehdokas Mihari Kujala.

-Osaston ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaat ovat ( IPU ) Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piirin pj Jan Erik Finskas ja sitoutumaton Mihari Kujala.

-Osaston toiminta käynnistyy vaiheittain kevään aikana ja sen on  yhteistyö tulee varmaan painottumaan tiiviisti Vantaan osaston ja Itsenäisyyspuolue helsingin piiri ry:n kanssa. Myös mahdolliset demokratiaa ajavat eduskunnan ulkopuoliset puolueet sopivat hyvin mukaan yhteistyökumppaneiksi.

Luonnollisesti myös ( IPU ) Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry toimii tukena uudelle osastolle.

Jalkaisu vapaa tiedotusvälineille 27.2.2017

 

Jan Erik Finskas

Espoo

pj Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Tomi Vaalisto

Onneksi olkoon joskin taidatpa olla sen parikymmentä vuotta myöhässä. Itsenäisyyspuolueen kulta-aika kun oli 90-luvulla liittyessämme Euroopan Unioniin. Sen jälkeen äänimäärä on kutistunut kolmasosaan.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Myöhässäkö ?? Päin vastoin se on ollut nousussa, jo muutamissa vaaleissa ja tulee nousemaan lisää. EU tyytymättömyys kasvaa nyt vauhdilla.

Tomi Vaalisto

Jos tulkitaan pelkkiä numeroita niin asia näyttäisi tältä:

Eduskuntavaaleissa 1995 IPU sai vajaat 30 tuhatta ääntä, 2015 reilut kymmenen tuhatta, tästä voi päätellä kannatuksen laskeneen.

EUn jäsenyysneuvottelujen aikana 1994 lokakuussa neuvoa antavassa kansanäänestyksessä jäsenyyttä kannatti muistaakseni 56%, viime marraskuussa Eurobarometrin mukaan Suomen EU-jäsenyyttä hyvänä asiana piti 60 % suomalaisista tutkimukseen haastatelluista. Noilla luvuilla kannatus on noussut parissa kymmenessä vuodessa.

Tässä on yksi Brexitin jälkeinen hieman laajempi kysely: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kysely-uusi-eu-aan...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olivat varmaankin avustamassa, sillä perustamisasiakirjojen allekirjoittajat jäivät mainitsematta.

Toimituksen poiminnat