Pohjoismainen itsenäisten valtioiden yhteisö vaihtoehtona

Meille tuon, tuosta vallanpitäjät toitottaa ettei ole vaihtoja jos eroamme Euroopan Unionista eli EU:sta. Se ei tosin pidä paikkansa vaan pikemmin saa kuulostamaan siltä ettei vaihtoehdoista saisi puhua.

No, tottakai oikeasti saa ja tämä on se suurin ongelma keskustelun puute meillä Suomessa. Vaihtoehtoina on esitetty kaikenlaista riippuen siitä kuka asiasta puhuu. Sosiaalisessamediassa on puhuttu Poisjoismaiden Unionista ja itse olen heittänyt vaihtoehdon Pohjoismaiden Itsenäisten Valtioiden Yhteisö, jossa Pohjoismaat voisivat nykyiseen tapaan olla ETA:n Euroopan Talousalueen jäseniä, mutta eivät EU:n jäseniä.

Pohjoismaiden Itsenäisten Valtioiden yhteisölle olisi jo olemassa luonnos yhteisestä lipusta, joka ei korvaisi kansallisia valtiolippuja ja myös yhteinen raha, joka ei korvaisi kansallisia valuuttoja vaan toimisi kansallisten vaaluuttojen rinnalla ja toimisi yhteisvaluuttana Pohjoismaissa. Sen sen arvon määrittelisi yhteispohjoismainen keskuspankki foorumi. Se olisi pääsääntöisesti kauppa – ja matkavaluutta.

Pohjoismaat yhdessä muodostaisivat yhteisen kulttuuriperimän pohjan ja noin 25 000 miljoonan ihmisen yhteisen alueen, jossa olisi mahdollista käyttää yhteisenä kielenä Ruotsia ja toisena Englantia.

 

Vaihtoehtoja siis on olemassa kyse on vaan siitä halutaanko niitä edes harkita ottaa käyttöön saati keskustella.

 

Jan Erik Finskas

Espoo

( pj Ipu Uudenmaan piiri ry. )

Janerikfinskas
Itsenäisyyspuolue Espoo

Olen 50- vuotias espoolainen entinen yrittäjä,toisinajattelija,kansalaisaktivisti,sekä Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtaja.
Harrastan vapaa-aikana säännöllisesti kuntosali liikuntaa ja liikkuminen on elämäntapa.Pidän paljon myös eläimistä lähinnä kissoista ja koirista.
Politiikassa olen ollut yli 28 vuotta ja sinä aikana Suomi kovasti muuttunut ikävä kyllä huonompaan suuntaan. Olen halukas tekemään töitä sen eteen että tulevaisuudessa kansalaisten ääni kuulusi paremmin päätöksenteossa. Eriarvoistuminen on ongelma tällä hetkellä, mutta me pystymme muuttamaan asiat paremmaksi.
Suora demokratia on monessa asiassa hyvä pohja rakentaa uutta ja se sopii parhaiten meille suomalaisille. Suomeen pitää saada poliitikoista riippumaton Perustuslakituomioistuin ja sitovat kansanäänestysmalli Sveitsin tyyliin jolloin suurista linjoista kansalaiset voivat sanoa painavan sanan.
Itsenäisyyspuolue - on Suomen paras puolue

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu