Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Pohjoismainen itsenäisten valtioiden yhteisö vaihtoehtona

  • Pohjoismaat
    Pohjoismaat
  • Yhteispohjoismainen lippu
    Yhteispohjoismainen lippu
  • Yhteisvaluutta
    Yhteisvaluutta

Meille tuon, tuosta vallanpitäjät toitottaa ettei ole vaihtoja jos eroamme Euroopan Unionista eli EU:sta. Se ei tosin pidä paikkansa vaan pikemmin saa kuulostamaan siltä ettei vaihtoehdoista saisi puhua.

No, tottakai oikeasti saa ja tämä on se suurin ongelma keskustelun puute meillä Suomessa. Vaihtoehtoina on esitetty kaikenlaista riippuen siitä kuka asiasta puhuu. Sosiaalisessamediassa on puhuttu Poisjoismaiden Unionista ja itse olen heittänyt vaihtoehdon Pohjoismaiden Itsenäisten Valtioiden Yhteisö, jossa Pohjoismaat voisivat nykyiseen tapaan olla ETA:n Euroopan Talousalueen jäseniä, mutta eivät EU:n jäseniä.

Pohjoismaiden Itsenäisten Valtioiden yhteisölle olisi jo olemassa luonnos yhteisestä lipusta, joka ei korvaisi kansallisia valtiolippuja ja myös yhteinen raha, joka ei korvaisi kansallisia valuuttoja vaan toimisi kansallisten vaaluuttojen rinnalla ja toimisi yhteisvaluuttana Pohjoismaissa. Sen sen arvon määrittelisi yhteispohjoismainen keskuspankki foorumi. Se olisi pääsääntöisesti kauppa - ja matkavaluutta.

Pohjoismaat yhdessä muodostaisivat yhteisen kulttuuriperimän pohjan ja noin 25 000 miljoonan ihmisen yhteisen alueen, jossa olisi mahdollista käyttää yhteisenä kielenä Ruotsia ja toisena Englantia.

 

Vaihtoehtoja siis on olemassa kyse on vaan siitä halutaanko niitä edes harkita ottaa käyttöön saati keskustella.

 

Jan Erik Finskas

Espoo

( pj Ipu Uudenmaan piiri ry. )

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustella toki saa ja voi. Mutta ehkä kannattaisi asiaa kysyä, mitä mieltä asiasta ovat muut pohjoismaat. Asiasta en ole nähnyt "sopimuskumppanien" mielipiteitä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Pohjoinen suurvalta on jo pitkään kuulunut Skandinaavien natsien agendaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainakin yhteistyöstä pohjoismaiden kesken olisi apua liittovaltiota vastaan. Tanska on jo ilmoittanut ettei mihinkään liittovaltioon lähde, samoin Norja eikä Ruotsillakaan näytä innostusta olevan koska eivät yhteisvaluuttaa ottaneet.

Toimituksen poiminnat