Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Päättäjille vastenmielistä elää sovussa naapureiden kanssa

 • Päättäjille vastenmielistä elää sovussa naapureiden kanssa
 • Päättäjille vastenmielistä elää sovussa naapureiden kanssa
 • Kansan enemmistö EI halua NATOA Suomeen
  Kansan enemmistö EI halua NATOA Suomeen
 • EU - Suomi on itse ollut sotkemassa Venäjän suhteet
  EU - Suomi on itse ollut sotkemassa Venäjän suhteet
 • Isäntämaasopimus siirsi sotilaallisen vallan USA:lle
  Isäntämaasopimus siirsi sotilaallisen vallan USA:lle
 • Maat joiden kimppuun USA on käynyt
  Maat joiden kimppuun USA on käynyt
 • USA:n tuhon lista on laaja
  USA:n tuhon lista on laaja

Suomen päättäjät ovat kateissa pahemman kerran päätöksenteossa. Eduskuntapuolueet kautta linjan, eivät ole halukkaita harjoittamaan politikkaa jolla jatkossakin taataan rauhaa itäisen suurvallan Venäjän kanssa. Tämä on vaarallista pullisteluleikkiä.

Viime vuosina on haluttu uskottu sokeasti mitä NATO/ EU / USA toitottaa Venäjän uhasta. Omaa itsenäistä ulkopoliikkaa ei ole  EU-Suomessa. Ulkopolitiikan johto kuuluu EU:lle, NATO:lle ja CIA:lle ja tämä on sovittu osin salaisin sopimuksin ja osin EU:n suhteen muuttamalla Suomen perustuslakia, johon esim. EU - jäsenyys on kirjattu.

Entinen poliititikko, ulkoministeri, professori, veteraanidiplomaatti, sanoi näistä asioista hyvin, ”Jos Euroopassa syttyisi sota, Suomi olisi eteen työnnetty tukikohta, jonka materiaali- ja ihmisvarat eivät olisi Natolle puolustamisen arvoisia ja jonka yli juostaisiin mennen tullen riippumatta siitä, kuka sodan ´voittaisi`.”

Suomella ei siis ole mitään turvatakuita NATON suunnalta kuten ei myöskään EU:n suunnalta. EU johto himoitsee Venäjän rikkauksia kuten kultaa, maakaasua ja öljyä. Tämä kertoo paljon siitä mihin oikein kuulumme ahneiden hullujen kerhoon.

Korhonen jatkaa vielä .....

”Venäjä on alueellinen suurvalta ja sotateknologiassa samaa luokkaa Yhdysvaltojen kanssa. USA:n presidentti, olipa hän kuka tahansa, ei tule Suomen, Baltian maiden, Puolan tai Ukrainan takia ottamaan sitä riskiä, että joutuisi sotaan ydinasevaltion kanssa. Venäjän johto tietää, että USA:n johto ymmärtää tämän.”

”Nyky-Suomen johto on unohtanut kaiken Suomen historiasta eikä ole oppinut siitä mitään. Suomen hallitus haluaa Naton turvallisuustakuut, jotka ovat kuvitelmien varassa, Venäjän muka aiheuttamaa turvallisuusriskiä vastaan – riskiä jota ei ole olemassa, ellei Suomi itse sellaista rakenna”, Korhonen harmittelee.

Myös ETYJ linjauksia on sotkettu lahjakkaasti Venäjän vastaisten pakotteiden kanssa. 

Ällistyttävä typeryys Suomen hallitukselta. Etyk-kokouksella ja Ukrainan kriisillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Ulkoministeri on kuin pieni sylikoira, joka heiluttaa häntäänsä Brysselin isännille.

Suomessa tarvitaan NATO:ttamisen sijaan rauhanomista ja rakentavaa politiikkaa kaikkien naapureiden kanssa ja myös rohkeutta sanoa EI sellaisille linjauksille jotka ovat meille vahingollisia. Meidän tulee sanoa, "tuo ei pelvele meidän etua, joten emme ole mukana".

Nyt Itämerellä alkava sotaharjoitus Kiinan kanssa on näpäytys NATO:n suuntaan. Länsimaat USA ja EU-maat ovat provosoineet Venäjää vastaan jo muutamia vuosia ja pyrkineet suoraan sanottuna ärsyttämään Venäjää. Tämä ei pidemmän päälle johda muuhun kuin vastatoimien tekemiseen ja siinä ymmärrän hyvin Venäjän johtoa. Kiina haluaa osoittaa myötätuntoa liittolaistaan kohtaan ja kokee asian samanlailla kuin Venäjäkin.

Isäntämaasopimus oli yksi pahin virhe ja se tehtiin kansan tietämättä. Isäntämaasopimuksen Suomensi ensimmäisenä IPU - Itsenäisyyspuolue.

Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg allekirjoitti syyskuussa 2014 Suomen ja Naton välisen isäntämaasopimuksen, jolla Suomen alue luovutetaan sotilasliiton tukikohta-alueeksi. Korhonen pitää tätä ”holtittomana antautumissopimuksena”. Hän rinnastaa sen salassa valmisteltuun maanpetokseen.

Ruotsissa samanlaisen isäntämaasopimuksen kohtalo käsitellään vasta ensi vuonna eduskunnassa. Suomessa kenraalit, ylipäällikkönsä presidentin siunauksella, eivät päästäneet asiaa eduskuntaan asti.

Veteraanidiplomaatti sivaltaa Timo Soinia: ”Ulkoministeri on kuin pieni sylikoira, joka heiluttaa häntäänsä Brysselin isännille”

https://seura.fi/asiat/henkilot/veteraanidiplomaatti-sivaltaa-timo-soini...

Pullistelu ei Suomen osalta ole kovinkaan järkevää tosin sitä tehdään nyt koko ajan.

Puolustuspolitiikasta siirrytty pullistelupolitiikkaan

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3752746-puolustuspolitiikasta-siir...

Sotaharjoitus on osoitus siitä mitä NATO on tehnyt sijoittanut joukkoja pitkin Itä-Eurooppaa ja Baltian maita tuhansittain.

Venäjän suursotaharjoitus kiristää jännitettä Itämerellä - Suuria joukkoja, ydinaseita, sotalaivoja...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707032200243331_ul.shtml?fb_action_i...

 

Sodan lietsonnan sijaan meistä tulee kehittää rauhanrakentaisen "suurvaltaa", koska siinä olemme hyviä ja se todella palvelee meitä. Uskon sen yhä avaavan, jopa uusia ovia tulevaisuudessa.

 

 

Jan Erik Finskas

Espoo

( pj Ipu Uudenmaan piiri ry. )

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä käy meitä vastaan kiihtyvää hybridisotaa. FSB/Putin lähetti rajan yli 1400 ns. turvapaikan hakijaa Lapin asemien kautta. Maamme johto matkusti heti Kremliin kuulemaan nöyränä Venäjän uusia vaatimuksia. Kekkosen aikana näitä oli harvemmin.

Seuraavassa vaiheessa Putin voi uhata meitä että hän voi lähettää vaikka sata tuhatta uutta "turvapaikan hakijaa" Suomen kiusaksi jos emme suostu Putinin vaatimuksiin. Venäjä on kiihdyttänyt sotapropagandaa Suomea vastaan. Kohta kansa vaatii rangaistusiskua Suomea vastaan. Huhutaan että Putin vaatisi Vanhan Suomen liittämistä emämaahan takaisin.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kyllä Venäjällä varmasti onkin 100000 kaikkien pakolaisten "luvattuun maahan" Suomeen pyrkivää pakolaista: Eihän heidän tarvitse kuin näyttää asylum-korttia, niin me otamme heidät ilomielin vastaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sanopa Jan yksikin päättäjä joka ei halua elää sovussa Venäjän kanssa, eli haluaa sotaa.

Yksikään ei puhuisi Natosta mitään jos Venäjä kohtelisi meitä asiallisesti. Me haluamme elää rauhassa, mutta Venäjä uhkailee meitä lukemattomilla tavoilla. Kun Venäjä valloittaa naapureitaan kuten Krimin ja itä-Ukrainan, se pelottaa meitä. Olemmeko me seuraavana vuorossa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

International Putinist Union (IPU) ajaa itsenäisyyttä, mutta tuskin Suomen. Blokistin mukaan Suomea ei suinkaan uhkaa Venäjä vaan USA. Kumma kyllä, vaikka USA on hyökännyt niin moneen maahan, se ei kuitenkaan ole pystynyt laajentamaan aluettaan, Havaiji oli v.1959 viimeisin aluelisäys eikä sekään sodan seurauksena.

Blokin kuvaliitteissä on kattava luettelo USA:n sodista. Hyökättyään Ukrainaan, Suomi näyttää olevan seuraava hyökkäyksen kohde. Kuvastaako tämä kirjoitus blokistin tietämättömyyttä vai huumorintajua, se jää arvoitukseksi.

NL/Venäjä on pystynyt lisäämään aluettaan paljon tehokkaammin, Suomenlahden saaret, Karjala ja Petsamo. Viimeksi Krim.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Olihan koko ukraina vielä noin 20 vuotta sitten osa venäjää

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Suomikin oli 100 vuotta sitten osa Venäjää, pitäisikö mielestäsi sillä perusteella nyt juhlavuoden kunniaksi liittää takaisin?

Matti Villikarin heitto "International putinist union" oli mainio ja kuvaava nimitys tälle mukamas itsenäisyyttä ajavalle joukkiolle. Todellisuudessa pyrkivät saamaan Suomen Venäjän vasallivaltioksi.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Venäjä haluaa olla meille hyvä kauppakumppani, ei muuta. Siksi puolueettomuus parasta. Kaikki muu on hölmöilyä selittää Villikari tai Näränen mitä tahansa. Putin johtaa Venäjää, mutta vaikeampi on sanoa kuka johtaa Suomea.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #7

Sanopa Timo yksikin päättäjä joka haluaa sotaa.

Yksikään ei puhuisi Natosta mitään jos Venäjä kohtelisi meitä asiallisesti. Me haluamme elää rauhassa, mutta Venäjä uhkailee meitä lukemattomilla tavoilla. Kun Venäjä valloittaa naapureitaan kuten Krimin ja itä-Ukrainan, se pelottaa meitä. Olemmeko me seuraavana vuorossa?

1939-1944 Venäjä yritti tappaa minutkin pommeilla ja konekivääreillä mutta valitettavasti ei onnistunut. Mutta se sai kotini ryöstettyä. Siinäpä meillä hyvä naapuri!

Toimituksen poiminnat