Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Eduskuntapuolueet ovat ummistaneet silmänsä leipäjonoilta ja köyhyydeltä !

  • Onko syytä juhlaan ? Mitään hyvinvointi Suomea ei enään ole !
    Onko syytä juhlaan ? Mitään hyvinvointi Suomea ei enään ole !
  • Eduskuntapuolueet ovat ummistaneet silmänsä leipäjonoilta ja köyhyydeltä !
  • Heikki Hursti on puhunut lisäätyvästä hädästä
    Heikki Hursti on puhunut lisäätyvästä hädästä
  • Eduskuntapuolueet ovat ummistaneet silmänsä leipäjonoilta ja köyhyydeltä !
  • Eduskuntapuolueet ovat ummistaneet silmänsä leipäjonoilta ja köyhyydeltä !

Olen seurannut Suomessa huolestuttavaa kehitystä toistakymmentä vuotta ja eduskunnan päättäjät ovat ummistaneet siltä silmänsä koko tämän ajan.

Kyse on lisääntyvästä köyhyydestä ja siitä seuranneista ruoka-tai leipäjonoista kuten kansanomainen sanonta kuuluu. Hyvin surullista on vielä se ettei osa niistä, joilla menee hyvin edes välitä asiasta eli solidaarisuutta ei tässä suhteessa ole olemassa.

Hallitus toisensä jälkeen on yli 20 vuotta pahentanut tilannetta tekemällä jatkuvia heikennyksiä kaikkein pienituloisimpien kohdalla. Leikkaukset eivät ole koskeneet suurimpia tuloluokkia ja siihen päähän onkin annettu miljardien tulonsiirtoja ja "köyhät kyykkyyn" linja on saanut jatkua.

Ennen leipäjonoissa oli pääasiassa alkoholisteja - tai muita päihteiden käyttäjiä, mutta nyt joukossa on paljon lapsiperheitä ja opiskelijoita, myös yksinhuoltajia, sairaita, työttömiä ja eläkeläisiä, sekä sellaisia pienipalkkaisia joiden palkkaa riittää juuri ja juuri asumisen menoihin, mutta ei sitten paljon muuhun.

Tilanne on pahentunut koko 2000 - luvun ajan aina näihin päiviin ja pahenee yhä lisää. Mitä sitten pitäisi tehdä ? No, ensinnäkin keinoja kyllä on kuten tehdä eläkkeisiin oikeansuuruiset indeksikorotukset, sekä kaikista alle 1000 eur tuloista tulis poistaa verotus kokonaan. Myös toimivan kansalaispalkan kehittaminen olisi aiheellista tosin siihen ei riitä että se on jokin vakio summa kuten 900 eur/kk vaan se tulisi koostua sopivasta pohjaosasta ja lisäosista.

Sitten yksi syy köyhyyden lisääntymiseen on myös vähentyneet verotulot, koska lähes jokainen hallitus kahdenkymmen vuoden aikana myös Sipilä hallitus on antanut jatkuvia verohelpotuksia ja nämä on osuneet pääasiassa hyvin toimeentuleville. Siitä taas on syntynyt ns. kestävyysvaje. ja kun päälle laitetaan se, että useampi hallitus on leikannut kuntien valtio-osuuksia niin et pienemmällä rahalla pitäisi tuottaa samat palvelut.

Tilannetta pahentaa myös se kun toimivia yrityksiä myydään ulkomaiseen omistukseen se vähentää Suomeen tulevia veroeuroja ja yleensä myydyt yritykset siirretään hyvin pian pois Suomesta. Tämä pahentaa entisestään köyhyttä ja työttömyyttä.

Meillä olisi oppimista muista Pohjoismaista, joissa ostetaan yrityksiä ja vauraututaan ja tuodaan sitä kautta lisää verotuloja ja työpaikkoja maahan.

Asumistukeen leikkauksia, ministereitä kolme lisää – HSTV:n suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta juuri nyt

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005184695.html

Leipäjonoihin on ilmestynyt työssä käyviä – EU:n ruokalähetystä odotetaan kuin kuuta nousevaa

https://yle.fi/uutiset/3-9536773

Yksi suuri menoerä on myös EU:sta johtuvat kulut. "Lasku Euroopan Unionista suomalaisille on ollut vähintään 90 miljardia ja mahdollisesti jopa 121 miljardia. Kuka tästä hyötyy? Mieti sitä."

http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/07/lasku-euroopan-unionista.html?spre...

 

Tämä yhtälö ei vaan tule millään toimimaan kun tietyt kustannukset nousee jatkuvasta.  20 000 ihmistä seisoo Suomen leipäjonoissa joka viikko !

 

Jan Finskas

( pj IPU Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry )

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HenriAitakari kuva
Henri Aitakari

Valitettavasti tilanne on juuri näin, kuten kirjoitit, Jan. Kyllä tämä on häpeällistä Suomi-kuvaa.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Olisin kyllä enemmän huolissani jos Suomessa ei olisi ruokajonoja. Mistäs sitten saataisiin ilmaista ruokaa?

Toimituksen poiminnat