Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Keskusteluyhteiskunnan puute syy vaihtoehtomedioiden syntymiseen !

  • Keskusteluyhteiskunnan puute syy vaihtoehtomedioiden syntymiseen !
  • Keskusteluyhteiskunnan puute syy vaihtoehtomedioiden syntymiseen !
  • Keskusteluyhteiskunnan puute syy vaihtoehtomedioiden syntymiseen !
  • Keskusteluyhteiskunnan puute syy vaihtoehtomedioiden syntymiseen !
  • Keskusteluyhteiskunnan puute syy vaihtoehtomedioiden syntymiseen !

Olen toiminut politiikassa reilusti yli kaksikymmentä vuotta ja siinä ajassa Suomessa on tapahtunut iso muutos. Nimittäin päättäjien kritisoiminen, päätösten kritisoiminen  tai vaihtoehtoisen kritiikin esittäminen valtamedia kautta on käytännöllisesti katsoen suljettu ulkopuolelle.

 

Kokemuksena itselläni on Helsingin Sanomien mielipidepalstan kautta annettu kritiikki esim. koskien EU:n päätöksentekoa on suljettu aina ulkopuolelle. Sitä ei siis toisinsanoen ole julkaistu ja sama koskee muitakin sanomalehtiä kuten Iltasanomat ja Iltalehti, jotka kuuluvat HS mukaan lukien Sanoma konserniin. Tämä on taas johtanut journalismin näivettymiseen ja mikä pahinta kansalaismielipiteen tukahduttamiseen.

 

Mitään todellista ja laajaa sananvapautta Suomessa ei ole tämän takaa edustuksellinen demokratia, joka ei siis toimi kansalaisten parhaaksi. Kannattaisko siirtyä siis suoraan demokratiaan ?

 

Suomessa ei siis ole annettu toteuttaa vapaan kansalaismielipiteen toteutumista ja sitä on pelätty tai siitä on liesottu uhkakuvia, jotka voivat olla vaaraksi koko yhteiskunnalle. Itse ole toista mieltä jos halutaan saada kansalaisryhmät keskustelemaan keskenään niin silloin pitää olla mahdollisuus haastaa eduskunnan ja valtuustojen päättäjät, koska vasta sitten voidaan edes aloittaa puhumaan kansalaisyhteiskunnan alusta.

 

Nyt tilanne on surkea jos haluat mielipiteitä julki niin joudut perustamaan vaihtoehtomedioita, jotta saat asiaasi julki ja myös muut saavat luoda keskustelua EU:sta, eurosta, natosta, hallituksen leikkauspolitiikasta, asiallisesta maahanmuuttokeskustelusta jne.

 

Miellä on toiminut MV-lehti, Verkkomedia, Magneettimedia ym. nämä ovat usein osuneet arkaan paikkaan ja eduskunnan vallanpitäjät tuntuvat huonosti kestävän kritiikkiä.

 

Tämän hetken vastakkainasettelu ajaa meitä vaan yhä syvempään suohon ja siitä suosta ylöspääsy voi olla vaikeaa. Juuri nyt on menossa toisinajattelijoiden ja kansalaisaktivistien nujerruskampanja, koska julki on tullut totuuksia joita vallanpitäjät, eivät kestä. Herää kysymys miksi ovat sitten lähteneet politiikkaan ?

 

Hyvät ihmiset älkää antako periksi vaan tuotaa asioita julki ja keskustelkaa niistä, mutta pyrkikää vaikeassakin tilanteessa tekemään se niin rakentavasti kuin mahdollista.

 

Jan Finskas

toisinajattelija ja kansalaisaktivisti

 

( pj IPU Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry )

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Olisiko syynä se ettei politikot ole kertonut miten päätökset tehdään ?
Tai se ettei kansa tiedä miten eduskunta toimii? Miten päätökset ja lait syntyvät.
Lisäksi iänikuiset propakandat Lipponen vei EU ja Emuun.
Sopimuksissa jotka on tehty-92 astui voimaan 1.11-93 Rahaliitto EMU.
EU 1.1-95
Eduskunnassahan ei ykdet PM /ministerit "Lipposet" päätä mistään vaan eduskunnan enemmistö joka on hallituspuolueiden eduskuntaryhmät.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Eduskunnassahan ei ykdet PM /ministerit "Lipposet" päätä mistään vaan eduskunnan enemmistö joka on hallituspuolueiden eduskuntaryhmät".
Väärin. Ryhmäkurin takia vain kellokkaat päättävät ja kumileimasimet siunaavat.
Kellokkaita eduskunnassa on ehkä 30 kpl (en tiedä. Arvaus voi olla pahasti yläkanttiin) ja loput ovat pelkkiä kumileimasimia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Väärin. Jos hallituspuolueet ei yhdessä kannata hallituksen esitystä,hallitus kaatuu. Silloin päätös ei ole enemmistön joka täytyy perustuslain mukaan olla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olisiko syynä se ettei politikot ole kertonut miten päätökset tehdään ?"

Onhan tämä kerrottu, poliitikot soittavat Brysseliin ja kysyvät miten tehdään, liikenneministerikin soitti ja kysyi minkälaisilla mopoautoilla Suomessa saisi ajaa. Toinen asia on miksi poliitikot luovuttavat päätäntävaltaa Brysseliin. Sipilä sanoi ettei ainakaan kansalta kysytä mihin päin Suomea viedään. Demokratia on hävinnyt Suomesta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Joko olet käynyt lukemassa EU-sivuja joissa kerrotaan EU/Suomi asioista?
Löytyy EU-historia/Suomi ym.
esim.Suomen tie EU ja EMU.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Miten keskustelu voi olla yhteiskunnan puute ? En nyt(kään) ymmärrä.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Varmastikin tarkoittaa "keskusteluyhteiskunnan"yhteen, tullut vahingossa kaksi eri sanaa otsikkoon.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Valhemedioiden syntymisen syy on selvä, valheita levittävät tahot ovat aktivoituneet levittämään valhetta. Meillä muilla on sitten täysi työ tuoda asioiden oikeita puolia esiin. Tämäkö on keskustelua? - Tämä on informaatiosotaa!

IPU on yksi valheita tuova taho, esiintyy isänmaan asialla mutta ainoa tarkoitus tuoda esiin Venäjän propagandan valheita: Suomi aloitti talvisodan, venäläisten lapset viedää keskitysleireihin, Suomi valmistelee sotaa Venäjää vastaan jne.

Esimerkiksi IPUn varapuheenjohtaja Ilkka on kirjoittanut tuhansia pitkiä juttuja ylistäen Putinia ja haukkuen länttä. Hän oli viime vaaleissa ehdokkaana Helsingissä, mutta ei vaivautunut edes mainostamaan ipua ja itseään. Siis Putinin trolleja koko sakki!

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Leo Mirala se jaksaa täällä jauhaa tuota samaa p#skalevyään, roiskien sinne tänne mistään välittämättä tai mitään perustelematta. Suurta se voi jollain viha olla. Hellittäisit vanha mies.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Timo Sotikoff, täällähän pitäisi keskustella, eikö niin? Nyt sinä vain haukut vanhaa miestä. Sehän juuri todistaa todeksi väitteeni:
"Siis Putinin trolleja koko sakki!"

Jan Finskas neuvoo pitkän juttunsa lopuksi ihan hienosti:
"Hyvät ihmiset älkää antako periksi vaan tuokaa asioita julki ja keskustelkaa niistä, mutta pyrkikää vaikeassakin tilanteessa tekemään se niin rakentavasti kuin mahdollista."

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

95% omista kommenteistasi ei liity blogin aiheisiin, se on ainakin nähty. Pääasia on käydä haukkumassa IPUa, joka on kuvitteluissasi olevinaan jokin poliittinen uhka tms.vaikka asia on juuri päinvastoin.

Toimituksen poiminnat