Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Suomessa juhlittava itsenäisyys on kansan harhaan johtamista

 • Suruliputus 6.12.2017 menetetyn Itsenäisyyden takia 6.12.1994
  Suruliputus 6.12.2017 menetetyn Itsenäisyyden takia 6.12.1994
 • Kansan petturit ja harvainvallan edustajat
  Kansan petturit ja harvainvallan edustajat
 • Köyhyys ja leipäjonot kasvaa varakkaassa maassa !
  Köyhyys ja leipäjonot kasvaa varakkaassa maassa !
 • Suomessa juhlittava itsenäisyys on kansan harhaan johtamista
 • Suomessa juhlittava itsenäisyys on kansan harhaan johtamista
 • Muutokset perustuslakiin kansalta salassa !
  Muutokset perustuslakiin kansalta salassa !
 • Isäntämaasopimus - auntautumissopimus
  Isäntämaasopimus - auntautumissopimus

Suomessa on toitotettu koko vuoden 2017 Suomi 100 - vuotta Itsenäisyysjuhlintaa. Pitää kuitenkin kysyä mitä juhlitaan ? Itsenäisyyttä ? Sellaista ei ole ollut olemassa sitten 1994 jälkeen kun Suomi liitettiin EU:n jäseneksi valheellisin keinoin.

"Nuo perusteet on lueteltu perustuslain 1 ja 2 pykälässä: Suomi on itsenäinen ja ylin valta Suomessa kuuluu kansalle. Tuo perustuslain ydin ei enää toteudu. EU-Suomi ei ole itsenäinen, sillä kaikki unionin lainsäädäntö on Suomen lakien yläpuolella. Ylin valta ei enää kuulu Suomen kansalle niissä asioissa, joista EU päättää.

Suomen v. 1917 saavuttama valtiollinen itsenäisyys tarkoitti sitä, että maallamme oli muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, itsenäiseen lainsäädäntöön nojaava tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. Yhden itsenäisyyden edellytyksen, oman rahan Suomi oli saanut jo 1860."

Antti Pesonen

Suomi vietiin ensin 1994 EU.n jäseneksi ja sitten 2002 oma valuutta Suomen Markka poistettiin käytöstä ilman lainsäädäntöön tehtäviä muutoksia tai ilman kansanäänestystä.

Eduskunta ratirioi 5. Joulukuuta 2009 Lissabonin sopimuksen eli EU:n perustuslain, joka kumoaa Suomen Perustuslain ja näin ollen Suomen Valtiosäännön. Ennen tuota eduskunnan äänestystä EU:n perustuslaista olimme Itsenäisyyspuolueen porukalla osoittamassa mieltä pitkä banderollin kanssa eduskunnan edessä noin kolme viikkoa ihan, joka päivä. Sairastin itse välillä keuhkoputken tulehduksen kovan kuumeen kanssa, mutta palasin ruotuun kun olin parantunut.

Nuo luopiot jotka hyväksyivät EU:n perustuslain 5. Joulukuuta 2009 juhlivat sitten itsenäisyyttä 6. Joulukuuta Linnan Juhlissa aivan kuin mitään poikkeavaa ei olisi sattunut.

"Eduskunta on rikkonut perustuslakia toistuvasti

YLE:n teksti-tv uutisoi 8.7. Irlannin uudesta kansanäänestyksestä koskien EU:n Lissabonin sopimusta. Uutisessa todetaan: ”Irlanti on ainoa jäsenmaa, jossa laki edellyttää kansanäänestystä. Muun muassa Suomessa riittää eduskunnan siunaus, jonka sopimus on jo saanut”.

Väite siitä, että Lissabonin sopimuksen hyväksymiseen riittäisi Suomessa ”eduskunnan siunaus”, on kovin kiistanalainen. Eduskunta itse on katsonut, että se voi päättää asiasta 2/3 enemmistöllä. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, vaan eduskunta itse päättää, mikä on perustuslain mukaista.

Lissabonin sopimus on käytännössä sama kuin ranskalaisten ja hollantilaisten kansanäänestyksissä hylkäämä EU:n perustuslaki. Jos se tulee voimaan, se tekee EU:sta oikeushenkilön, joka voi solmia kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta. EU voi esim. päättää, että se liittyy Naton jäseneksi. Lissabonin sopimus merkitsee myös määräenemmistöpäätösten käyttöön ottamista hyvin monissa asioissa. Tämä vie pieniltä jäsenmailta niiden nykyisen pienen päätösvallan unionissa.

Suomen perustuslain 94 pykälän mukaan kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita. Nuo perusteet on lueteltu perustuslain 1 ja 2 pykälässä: Suomi on itsenäinen ja ylin valta Suomessa kuuluu kansalle. Tuo perustuslain ydin ei enää toteudu. EU-Suomi ei ole itsenäinen, sillä kaikki unionin lainsäädäntö on Suomen lakien yläpuolella. Ylin valta ei enää kuulu Suomen kansalle niissä asioissa, joista EU päättää.

On päivänselvää, että Lissabonin sopimuksen hyväksyminen on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Yhtä selvää on, että Suomen liittäminen EU:hun tapahtui perustuslakia rikkoen. Liitoksella siirrettiin eduskunnalle kuuluvaa lainsäädäntövaltaa ja kansalle kuuluvaa ylintä valtaa pois maasta eduskunnan 2/3 enemmistöllä. Vastaava vallan siirtäminen vaikkapa lääninhallituksille vaatisi 5/6 enemmistön. Eduskunta rikkoi perustuslakia myös kun markka vaihdettiin euroksi. Päätös tehtiin yksinkertaisella enemmistöllä, vaikka perustuslakiin oli kirjattu, että ”Suomen rahayksikkö on markka” ja perustuslain muuttamiseen olisi tarvittu 5/6 enemmistö.

Kaiken sanotaan olevan laillista, kun eduskunta on itse todennut päätökset laillisiksi. Pukki on kaalimaan vartijana. Nykyinen oikeusministeri Brax sanoi ennen ministerin uraansa, että ”Kyllä eduskunta voi rikkoa perustuslakia”.

Suomalaisista itsestään riippuu kuinka kauan laittomuus ja rakenteellinen korruptio saavat Suomessa rehottaa.

Me suomalaiset emme ole tottuneet päättämään itse omista asioistamme. Nyt on jo korkea aika opetella."

Kopio blogista: Antti Pesonen

 

Pari vuotta tuon jälkeen 21. lokakuuta 2011 valtaa sidottiin jälleen kansalta salassa ja EU jäsenyys kirjattiin Suomen perustuslakiin ja sitäkään ei uutisoitu mitenkään ennalta ja kansa oli täysin tietämätöntä tästä kaikesta.

Tämän jälkeen vielä ajettiin hiljaa mitään tiedottamatta läpi Isäntämaasopimus, josta tiedotusvälineet eivät hiiskuneet mitään. Vasta jälkeenpäin ja jälleen kerran tätäkin vähäteltiin.

NATOn isäntämaasopimuksen (MOU) - NATO-SOPIMUS ON ANTAUTUMISSOPIMUS Suomi allekirjoitti Naton isäntämaasopimuksen 4.9.2014. Sopimusta ei ole käännetty suomeksi ennen kuin Itsenäisyyspuolue (IPU) on sen nyt tehnyt.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185645-ipu-kaansi-naton-isa...

Tätäkin asiaa pyrittiin vääritelemään ja salaamaan kansalta monilta osin, mutta Antti Pesonen oikoi asiaa.

 

"Asiantuntija: Isäntämaasopimus ei vie Suomea milliäkään lähemmäs Natoa

Valtiotieteen tohtori Pauli Järvenpään mukaan Ukraina ei voi saada Natosta sotilaallista tukea, koska se ei ole sotilasliiton jäsen. Ukrainan Nato-jäsenyys saattaa kuitenkin hänen mukaansa olla hyvinkin lähellä.

Valtiotieteen tohtori Pauli Järvenpään mukaan Suomen torstaina allekirjoittama isäntämaasopimus ei muuta Suomen perussuhdetta Natoon millään tavalla. Hän toteaa, että solmittu sopimus tekee lähinnä yhteistyön ja yhteistoiminnan helpommaksi ja vaivattomammaksi.

– Sopimus ei vie meitä milliäkään lähemmäs Natoa. Sen myötä Suomella on kuitenkin tarvittaessa mahdollisuus ottaa vastaan Nato-maiden joukkoja ja materiaalia niin, että kaikki tekniset asiat on sovittu etukäteen. Se lisää Suomen turvallisuutta ja on lähinnä tekninen sopimus, jolla saamme tarvittaessa liikuteltua joukkoja edestakaisin, Virossa International Centre fo Defence Studies -keskuksessa tutkijana työskentelevä Järvenpää sanoo.

Esimerkkinä Järvenpää mainitsee tilanteen, jossa Suomessa on tapahtunut luonnonkatastrofi tai suuronnettomuus.

– Jos joku Nato-maa haluaa silloin antaa meille apua, on sen perille saaminen Suomeen helpompaa ja vaivattomampaa, hän sanoo.

Järvenpää on tehnyt ennen tutkijan uraansa pitkän uran puolustusministeriössä ja ulkoasiainhallinnossa, muun muassa Suomen Nato-edustustossa Brysselissä ja viimeksi Suomen Afganistanin suurlähettiläänä."

 

Asia on kuitenkin aivan toisin kuin YLE tai muut valtamediat väittää. Suomea EI hallitse enään suomalaiset ja kaikki on salattu kansalta tavalta, joka on maanpetosrikos.

 

"Isäntämaasopimus teki Yhdysvalloista Suomen isäntämaan

 

Runsas vuosi sitten Suomessa käytiin vilkasta keskustelua ns. isäntämaasopimuksesta (Memorandum of Understanding). Se oli Suomen Naton kanssa tekemä sopimus, joka avasi mm. maamme satamat ja lentokentät sotilasliiton käyttöön. Eduskunta hyväksyi sen muodollisesti, mutta sopimuksen sisältö jäi useimmille kansanedustajille täysin hämäräksi.

Pitkän keskustelun jälkeen sopimuksen allekirjoitti Suomen puolesta 4.9.2014 puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg. Vain muutamaa päivää ennen allekirjoitusta arvioitiin vielä, että allekirjoittaja olisi presidentti Niinistö. Niinistö oli kyllä paikalla, mutta vain seuraamassa katseellaan allekirjoitusta.

Isäntämaasopimus antoi amerikkalaisille valtuudet kutsua itsensä

Viime päivinä on käyty hieman toisarvoista keskustelua siitä, miten Suomen ministerit ja kansanedustajat ovat saaneet tiedon amerikkalaisten tulosta harjoittelemaan Suomessa ilmassa, maalla ja merellä. Isäntämaasopimus mahdollistaa amerikkalaisille pelkän ilmoitusmenettelyn.

Käsitykseni mukaan tieto asiasta on tullut ensin asevoimien johdolle, joka on sitten informoinut presidenttiä ja muuta ulkopoliittista johtoa. Julkisuudessa olleen tiedon mukaan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta (utva) on käsitellyt asian marraskuussa ja käytännössä merkinnyt asian
tiedoksi, sillä siihen hallituksen valta enää riittää.

Eduskunnassa edustaja Markus Mustajärvi tiedusteli päätöksestä, mutta ministeri Soini vain kiemurteli vastaamatta. Voi jopa olla, ettei hän todella muistanut olleensa asiaa käsittelemässä marraskuussa, koska asia oli isäntämaasopimuksen pohjalta lähinnä tiedoksi merkittävä. Soinihan ilmoitti ”selvityttäneensä”
asian.

Isäntämaasopimus on vaarallinen Suomelle

Edellä kuvaamani tapahtumaketju antaa paljon ajattelemisen arvoista. Se, että amerikkalaisten sotilaiden tulosta Suomeen on tullut rutiinia, ei ole aivan yksinkertaista suurvalta Venäjän naapurille. Venäjällä amerikkalaisten harjoittelua rajan tuntumassa pidetään todennäköisesti provokaationa. Siitä ehkä oikeistolaiset voimat Suomessa pitävät, mutta se ei ole Suomen kansan enemmistön tahto."

 

Omistan tämän kirjoituksen itsenäisyyden palauttamisen puolesta taistelleelle ja tänä vuonna poisnukkuneelle vapaustaistelijalle, ystävällä ja puoluetoverille Antti Jaakko Jalmari Pesoselle 19. Lokakuuta 1963 Alajärvi - 5. Huhtikuuta 2017 Vaasa. Jatkakaamme tuota työtä vaikka itsekin olen sairastellut niin työ ei saa pysähtyä sen on jatkuttava.

"Antti Pesonen 19.10.1963 – 5.4.2017

Suruviesti on tavoittanut meidät. Puheenjohtajamme ja ystävämme, monelle meistä vuosien mittaan läheiseksikin tullut ihminen, on poissa. Antti Pesonen syntyi Alajärvellä 19.10.1963 ja menehtyi tänään 5.4.2017 aamupäivällä lyhyeen, vakavaan sairauteen.

Antti toimi IPU:n puheenjohtajana ensin vuosina 2004–2015 ja myöhemmin elokuun vuosikokouksesta 2016 lähtien. Antti oli intellektuelli sanan parhaassa merkityksessä, aito humanisti ja suuri visionääri sekä aatteellinen edelläkävijä.

Suomen itsenäisyys oli Antille sydämenasia. Hän oli isänmaan ystävä, joka sai voimansa laajemminkin ajatuksesta kansojen itsemääräämisoikeudesta."

 

 

Antti Pesonen

Vaihtoehto EU:lle - Antti Pesonen (ipu)

https://

Vaikka tämä on vanha video niin se pätee edelleen ja myös uusien sukupolvien pitää saada tietää.

Vanhanen ja Pesonen keskustelevat EUn perustuslaista lokakuussa 2006

https://

NSR - Nyt Saa Riittää! - 4.9.2014 - Antti Pesonen

https://

 

Lähteet:

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/07/09/eduskunta-on-rik...

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125843-aika-herata-todellis...

https://vastavalkea.fi/2016/02/21/isantamaasopimus-teki-yhdysvalloista-i...

https://yle.fi/uutiset/3-7453998

 

 

Jan Finskas

 

Espoo

IPU Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Loistava kirjoitus, täyttä asiaa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Autonomian aikana Suomi oli itsenäinen monella tavalla. Kun sitten oikea muodollinen itsenäisyys saavutettiin 100 vuotta sitten alkoi verenvuodatus. Venäläiset ovat siinä oikeassa että tsuhnat eivät ole kykeneviä muodostamaan valtiota.

Ainahan porvarit ovat kurmuuttaneet köyhiä, mutta "itsenäinen Suomi" on siinä lajissa mestari. Silmää räpäyttämättä Sipiläkin polkee köyhää kansaa.
Sitten jostain kumman syystä vanhoista taistolaisista on kehittynyt putinisteja, riistoporvallisen Venäjän diktatuurin kannattajia kuten IPU ja Väyrysen porukka.

Koskaan ennen vanha evakko ei ole voinut nukkua öitään turvallisin mielin ilman pelkoa. Venäjä ei uskalla enää hyökätä Suomeen. Tosin kaikenlaista jäynää kyllä keksii mutta EU-Suomi voi katsoa valoisin mielin tulevaisuuteen!

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Ei Suomi itsenäinen ollut vaan autonominen eli puolittainen itsehallinto. Nyt Suomi ei ole ollenkaan itsenäinen eräs tutkija sanoi vuosi sitten, "itsenäisyydestä on turha puhua, koska sitä on jäljellä vain 10%".

Siinä suhteessa Suomi oli itsenäisempi vaan ei suoraan itsenäinen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Juhlin EUn varjossa jäljelle jäänyttä itsenäisyyttämme yhdellä kynttilällä. Ennen vuotta 1994 oli ikkunallani kaksi sinivalkoista kynttilää.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Tottakai juhli pois vaan miten itse haluat. Tarkoitan kirjoituksella sitä ettei Suomi ole oman perustuslain mukaan itsenäinen, koska EU:n perustuslaki kumoaa Suomen perustuslain. Tämä on selvitettyä faktaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, ja Suomenkin perustuslakiin piti EU ympätä vastoin tahtoani.

Kai Ruonala

Käytännön itsenäisyyttä on kestänyt yhteensä 30 vuotta 42 päivää.

Eikä taida vähään aikaan kasvaa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuuntelin Antti Pesosen haastattelun. Mielenkiintoista kerrontaa evakon pojalta.

Evakkouden ja vihan venäläisiä kohtaan aiheutti talvisota.
Antti Pesonen selittää sen niin, että Venäjän oli pakko kieroilla (M-R-sopimus) oman turvallisuuden takia. Sen avulla liittolaiset, Stalin ja HItler, valloittivat lisää maata, Stalin sai osan Puolaa, Baltian maat ja Suomen. Uhreilta ei kysytty.

Pesosen mukaan NL:n tarkoitus oli valloituksilla estää Saksan laajeneminen. Sinänsä hyvä tarkoitus mutta se tapahtui pienten maiden kustannuksella ja suurin ihmisuhrein. Mutta Stalinin valloituksilla ei ollutkaan siunausta, Saksan armeija hetkessä pyyhälsi läpi Baltian Leningradin ja Moskovan porteille. Ja suomalaiset osaltaan lähelle Leningradia ja Syvärille.

Oikeudenmukaisuuden takia Venäjän pitäisi palauttaa normaali ennen 1939 vallinnut tilanne, eli palauttaa Karjala. Eihän Saksa enää uhkaa Venäjää.

Jos Stalinin pyrkimys rajojen turvallisuuden parantamiseksi oli aito (eikä vain naapureiden valloitus) niin nythän on ollut yli 70 vuotta aikaa palauttaa nämä turvallisuusvyöhykkeet, tällä hetkellä lähinnä Karjala.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Ai ei Saksa uhkaa enään Venäjää ? Mitäs horiset kyllä nämä pakotteet on kiristyskeino yrittää alistaa suurvalta. Siinä samalla Suomi on kärsinyt niistä työpaikkojen menetyksen muodossa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei Saksa uhkaa. Ainoa tarkoitus pakotteilla on että Putin ei jatkaisi sotilaallisia valloituksia kuten Hiter teki aikoinaan.

Parempi kärsiä nälkää kuin Venäjän miehitystä, vai oletko Jan eri mieltä?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Suomi on itsenäinen valtio. Kyllä satavuotisessa historiassamme juhlimisen aihetta on. EU-kuvio on oma kririikkiä ansaitseva lukunsa, mutta ei juhlapäivää kannata tällaisella marinalla pilata.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Ei Suomi oman perustuslakimme mukaan ole enään itsenäinen maa. Se loppui suurimmalta osin 1994 ja oman valuutan menetys heikensi siitä loppujakin. Kyllä minä tuossa toin sen selvästi esiin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Suomen itsenäisyyden olemassaoloa ei voida perustuslain pykäliä syynäämällä tutkia. Blogissa ei todistetakaan juuri muuta kuin että joistakin perustuslain pykälistä on omalla päätöksellämme poikettu. Olemme liittyneet itsenäisten valtioiden liittoon - ei liittovaltioon - ja rahaliittoon, monen muun itsenäisen valtion tapaan. Itsenäinen valtio voi näistä myös erota.

Valtion itsenäisyys on maailman valtioiden yhteisön hyväksynnän varassa - kuten nähtiin viimeksi Katalonian tapauksessa: sitä ei tullut.

Itsenäisyys voidaan nähdä asteittaisena. Kun valtio saa muilta tunnustuksen itsenäisyydestä, kuinka monen valtion hyväksynnän jälkeen maa saavuttaa itsenäisyyden? Se vahvistuua asteittain. Itsenäisyyden suhteellisuutta on myös siinä, minkälaisia päätöksenteon rajoituksia valtio on hyväksynyt (esim. EU-jäsenyys).

Suomi on siis itsenäinen valtio. Sitä ei voi populististen poliittisten tavoitteiden varjolla mitätöidä. Siinä puuhassa tekee itsestään ja yhteisöstään lähinnä narrin.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jo Paasikivi sanoi, tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, enkä minä näe näinkään juhlallisessa tilaisuudessa todellisuuden tunnustamisessa mitään negatiivista. Ongelma on ettei näistä tosiasioista haluta Suomessa mediassa ja poliitikkojen kesken keskustella, ei juhlassa eikä arkena.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Etkö tosiaan huomaa sitä ettei todellista itsenäisyyttä ole ja juhlinta virallisella tasolla on ristiriidassa ja harhaanjohtavaa ?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Paasikivi oli viisas mies. Tosiasiat olisi hyvä tunnustaa sekä ihmisten että valtioitten tasolla. Suomalaiset ovat melko hyvin tunnustaneet tosiasiat, ei ihan kaikkia. Me ortodoksi-karjalaiset olimme ryssiä. Meitä tapettiin ja sorrettiin vielä talvisotaan asti.

Mutta eikö Jarmo sinunkin mielestä olisi hyvä että myös venäläiset tunnustaisivat omat rikoksensa viime sotien ajoilta?
Oliko Jarmo sinusta oikein että venäläiset ryöstivät Karjalan, ajoivat meidät evakkoon? Oliko oikein että maataistelukoneet tulittivat evakkojunia joissa oli vain vanhuksia, naisia ja lapsia, mm. minä?

En voi käsittää sitä, että jotkut suomalaiset ovat ryhtyneet puolustelemaan Venäjän rikoksia. Ipulaisten mielestä on väärin että meitä evakoita jäi jokunen henkiin, että Suomi jollain tapaa on vielä itsenäinen EU:n alaisuudessa.

Tämä kapitalistinen Suomi on tietysti riistovaltio jota Sipilä johtaa, mutta silti en haluaisi että Suomi liitettäisiin Putinin hallintoon jota Ipu toivoo.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Suomessa rikottiin kansainvälistä oikeutta. Meille päästettiin natsit maahan ja meillä oli keskitysleirejä aihe, joka on vaiettu.

Älä Leo aina vääritele asioita ja haasta riitaa. Ipulaiset eivät ole sanoneet että on väärin jos evakoita jäi henkiin.

Suomellä on itsenäisyyttä jäljellä vain 10% se on ihan yliopiston tutkijan tekemä selvitys. Hän sanoi" "itsenäisyydestä on turha puhua kun Suomi on EU:n jäsen. Suomella oli enemmän päätösvaltaa atonomian aikaan".

Sipilä on tuhoamassa tätä maata kuten myös muut eduskuntapuolueet. Meillä on vaan kovennettu köyhät kyykkyyn politiikkaa.

Toimituksen poiminnat