Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Suomea viedään kuin Naton orjaa Isäntämaasopimuksen voimin !

 • Ulkomaiset joukot pois Suomesta !
  Ulkomaiset joukot pois Suomesta !
 • Upseerien enemmistö ei halua Suomea Natoon
  Upseerien enemmistö ei halua Suomea Natoon
 • Suomea viedään kuin Naton orjaa Isäntämaasopimuksen voimin !
 • USA pommittaa jatkuvasti uusi maita
  USA pommittaa jatkuvasti uusi maita
 • Isäntämaasopimus on uhka Suomelle, ei mahdollisuus !
  Isäntämaasopimus on uhka Suomelle, ei mahdollisuus !
 • Suomea viedään kuin Naton orjaa Isäntämaasopimuksen voimin !

Viikko sitten alkoi Naton vetämä suursotaharjoitus Pohjoismaissa, jossa pääsääntyöisesti Norjassa, mutta myös Ruotsissa ja Suomessa. Suomi ei päättäjien ja kenraalikunnan mukaan ole Nato maa, mutta Suomi on allekirjoittanut Suomen Perustuslain vastaisen Isäntämaasopimuksen, joka antaa Natolle mahdollisuuden kutsua itse, itsensä Suomeen milloin vaan haluaa. Tämä päättömyys on tuonut Suomeen jo muutamia kertoja eri Nato maiden joukkoja harjoittelemaan.

Isäntämaasopimus velvoittaa Suomea huolehtimaan joukkojen huollosta, muonituksesta, hammashuollosta ja muusta terveydenhuollosta veronmaksajien piikkiin ! Tällaista toimintaa pidän röyhkeänä ja kansaa halventavana varsinkin kun samaan aikaan on leikattu pienituloisilta mennen tullen perustarpeista. 

Nyt Norjassa meneillään olevaan Trident Juncture 18 -harjoitukseen osallistuu Suomi ja Ruotsi. Kaikella tällä toiminnalla tulee olemaan vaikutuksia Venäjän suuntaan ja ne vaikutukset eivät ole Suomen kannalta positiivisia. 

Venäjän tiedottaja antoi jo varoittavan vastauksen .... 

"Venäjän ulkoministeriö varoittaa Suomea ja Ruotsia Naton suursotaharjoituksesta: ”Lähdemme siitä, että Helsinki ja Tukholma ymmärtävät...”

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova otti kovasanaisesti kantaa parhaillaan Norjassa meneillään olevaan Trident Juncture 18 -harjoitukseen.

Torstaina alkanut Trident Juncture 18 on Naton suurin harjoitus kuuteentoista vuoteen, ja mukana siinä ovat myös Naton erityiset kumppanimaat Ruotsi ja Suomi.

Harjoituksen alkaminen on pantu Venäjällä merkille kitkerin kommentein. Venäjän ulkoministeriön nettisivuilta löytyy tekstimuotoon purettuna ministeriön tiedottajan Marija Zaharovan lausunto, jonka hän oli antanut torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa Moskovassa.

– Me pidämme Pohjois-Atlantin liiton toimintaa yrityksenä käyttää Suomen ja Ruotsin sotilaspoliittista potentiaalia omien taktisten tavoitteidensa edistämiseen Venäjän rajoittamiseksi täysin keksittyjen ja kuvitteellisten verukkeiden nojalla, Zaharova sanoi.

– Me lähdemme siitä, että Helsinki ja Tukholma ymmärtävät myös sen, ja että he raportoivat myös todellisista uhkista sekä siitä, mistä nämä todelliset uhat eurooppalaiselle turvallisuudelle tulevat. Ne eivät takuulla tule Venäjältä, hän jatkoi."

 

Selkeästi on nähtävillä Suomen valtiojohdon pullistelu aivan samanlailla kuin 1930 -luvulla. Nyt vaan puolueettomuus on heitetty romukoppaan, eikä siitä edes enään puhuta. Nato kiima on pahimmillaan menossa ja en tiedä mihin "mäntyyn" nyt on päättäjät lyöneet päänsä ettei vaan siihen "Karjalan mäntyyn" toistamiseen ?

USA on ärsyttänyt yhdessä Nato kumppaniensa ja EU:n kanssa Venäjää kaikin mahdollisin keinoin, ensin taloudellisesti ja nyt sotilaallisesti kiihtyvällä vauhdilla. 

Tosin Venäjä ei ole ainoa maa joka saa tästä osansa Kiina on toisena osapuolena. Se saa Aasiassa vähän väliä USA:n kimppuunsa. Sotahullut on siis liikkeellä ja se hulluin on USA !

"Kiina määräsi sotavoimiaan taisteluvalmiuteen

Taiwanin ja Etelä-Kiinan merestä vastaavat joukot valmistautuvat konfliktiin.

Kiinan eteläinen sotilasalue on määrätty nostamaan taisteluvalmiuttaan ja ”valmistautumaan mahdolliseen konfliktiin”.

Sotilasalueen vastuulle kuuluvat muun muassa Taiwanin lähialueet ja Etelä-Kiinan meri, jonka saarista Kiina on kiistellyt pitkään naapurivaltioiden ja Yhdysvaltojen kanssa.

South China Morning Post -lehden mukaan Kiinan presidentti Xi Jinping kehotti viime viikolla sotilasjohtoa ”ottamaan kaikki mahdollisuudet huomioon” ja valmistelemaan ”hätäsuunnitelmia” tarpeen vaatiessa.

– Joukkojen taisteluvalmiutta on vahvistettava ja sotavalmisteluja kiihdytettävä, Xi sanoi tarkastuskäynnin yhteydessä.

Kiinan poliittisen johdon retoriikka on ollut viime viikkoina tavallista kärkkäämpää. Puolustusministeri Wei Fenghe painotti keskiviikkona, ettei maa aio luopua ”yhdestäkään palasta” Kiinan aluetta.

Kiinan tulkinnan mukaan Taiwan ei ole itsenäinen valtio, vaan ainoastaan kapinoiva maakunta. Puolustusministeri totesi, että tämän näkemyksen haastaminen on ”äärimmäisen vaarallista” ja johtaisi sotavoimien käyttöön.

Kovat puheet on nähty osittain sisäpoliittisena retoriikkana ja toisaalta myös selkeänä viestinä Yhdysvalloille.

– Yhdysvaltojen laivat kulkevat kansainvälisillä vesialueilla Etelä-Kiinan merellä, eikä maa tunnusta Kiinan vaatimuksia saaristoryhmiin ja keinotekoisiin saariin. Näin ollen sotilaallinen kitka maiden välillä tulee todennäköisesti jatkumaan, tutkija Zhou Chenming toteaa.

Kiinan ja Yhdysvaltain sota-alukset olivat syyskuun lopulla hyvin lähellä törmäystä kiistellyllä merialueella. Kiinalaisaluksen kerrottiin tehneen useita ”aggressiivisia liikkeitä” ajaakseen hävittäjä USS Decaturin pois alueelta.

Kiinan puolustusministeriö syytti puolestaan tapauksesta Yhdysvaltoja."

Lisätty 1.11.2018

Syylliset löytyy helposti ja yksi näistä on Pöytäkirjan allekirjoitti Suomen puolesta puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ​

"Pöytäkirja määrittää sitä miten Naton sekä sen jäsen- tai muiden valtioiden joukot voivat perustaa tukikohtia ja tuoda joukkoja isäntämaan alueelle sekä rauhan että kriisin aikana.[1][2] Pöytäkirja täsmentää isäntämaata tarjoamaan tukea, tietoja ja suojelusta joukoille.[3][4]

Presidentti Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta päättivät heinäkuussa 2014, että Suomi allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirjan Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton kanssa.[2]

Pöytäkirjan allekirjoitti Suomen puolesta puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg 4. syyskuuta 2014.[5]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Naton_is%C3%A4nt%C3%A4maasopimus...

 

Tätä Suomen tulevaisuuden vaarantavaa sopimusta ei ole hyväksytty eduskunnassa, joten Perustuslakiin suhteutettuna laillisuus on vähintään kyseenalainen ??

 

Tällaista ei nyt maailmassa tarvittaisi! Ei uhittelua tai suursotaharjoituksia, ei rautaa rajalle vaan rauhaa rajalle !

 

Lähteet:

Venäjän ulkoministeriö varoittaa Suomea ja Ruotsia Naton suursotaharjoituksesta: ”Lähdemme siitä, että Helsinki ja Tukholma ymmärtävät...”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005877651.html?fbclid=IwAR3XlD_hmd5ej...

Kiina määräsi sotavoimiaan taisteluvalmiuteen

https://www.verkkouutiset.fi/kiina-maarasi-sotavoimiaan-taisteluvalmiute...

 

 

Jan Finskas

Espoo, Uusimaa

IPU Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ihmiset usein ovat jotenkin oudosti täyskyllästettyjä, mikään ei tunnu enää oikein miltään. Kunnon sota vois tuntuakin, jossain ja jotenkin. Sitä saa mitä tilaa, oi voi ja 2x voi :#

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Luoma nro 2 propagoi kremlin puolesta,-lycka till

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma huilivuorossa, Finskas tuuraa. Yritäs nyt tajuta, Finskas, että se NL löi ensin sen päänsä siihen Suomen Karjalan mäntyyn, kun lähti rosvoamaan kaikkia sopimuksia rikkoen laillisia alueitamme. Tämähän ei sinua millään tavalla liikuta?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Näkyy se Luoman Ilkkakin tästä aiheesta jo blogikirjoituksen tänään tehneen :)

Harmistus on nyt kova, niin Venäjällä kuin joissakin piireissä Suomessakin :)

Kiinnittäisin vielä huomiota siihen, että ulkoiselta muodoltaan Finskaksen kirjoitus on hyvin saman tyylinen kuin Luoman blogit. Olisivatkohan samalla pajalla tuotettuja?

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas Vastaus kommenttiin #14

Pekka, Oletko unohtanut ottaa jonkin pillerin aamulla ??

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Huomattava enemmistö suomalaisista ei kannata Natoa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

summan juoksuhaudoissa,taipaleella.äyräpäässä ja vuosalmella sekä siiranmäellä kannatus olisi ollut 110 %

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Jari, Taidat elää kaukana menneisyydessä ? Nyt on vuosi 2018 jos et tiennyt ....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sotatilassa ei demokratia ole voimassa, nyt vielä on.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Irvokasta ryhtyä Venäjän trolliksi ja ilmoittaa olevansa "Itsenäisyyspuolueesta".

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Hannu Puhutko nyt omasta trollauksestasi ?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Upseeriliitto vuonna 2017 tekemässä kyselyssä NATOn kannatus oli 61%.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Manu. Se on juuri päin vastoin upseerien keskuudessa ! Älä vääristele asioita.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hieno asia että Nato ja siinä sivussa Suomikin näyttää vanhalle viholliselle hiukan lihaksiaan. Toivotaan että Venäjä tekee jonkin provokaation jolloin Naton olisi pakko iskeä takaisin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Perustuslain vastainen isäntämaasopimus jolla Nato voi kutsua itse itsensä Suomeen. Pelkkää paskaa, Finskas, kauniisti suomeksi sanottuna.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Täysin Suomen peustuslain vastainen sopimus! Ikävää jos et sitä tiennyt niin nyt tiedät.

Käyttäjän Janerikfinskas kuva
Jan Finskas

Kiitos vaan tietämättömille Nato trolleille kommenteista. Varoitan samalla loukkaavat komantit ja henkilökohtaisuuksiin menevät poistetaan ja pahimmista menee ilmoitus poliisille jos joku teistä uhkailee !!

Kannataisi perehtyä asioihin ennen kuin kritisoi.

Toimituksen poiminnat