Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Suuret puolueet vaikenevat vaikeista kysymyksistä

Ihmetystä herättää se että ns. suuret puolueet vaikenevat tärkeimmistä kipeistä asioista ?

Kuten työttömyyden hoito, köyhyyden lisääntyminen, EU:n alueen rahoituskriisi/ euro alueen epävakaus tai NATO kysymys. Näistä kysymyksistä ei kuuluu juuri mitään vaikka suomalaiset odottavat vastauksia. Useilla on vaikeuksia selvitä arjessa eikä kyse ole vain lapsiperheistä mukaan mahtuu myös yksinhuoltajia, yksin asuvia ja vanhuksia.

Viimeksi helmikuun alussa Eduskunnassa Jyrki Katainen kehui sitä kuinka hallitus on tehnyt jo paljon köyhyyden torjumiseen ja onnistunut siinä. Köyhyyden kasvaminen on kuulemma pysähtynyt.

Tämän väitteen tueksi tuli vielä Pääministeri Mari Kiviniemi ja kiivaiden kommenttien mukaan asia on jo hoidossa. Paria päivää aikaisemmin puhuivat asiantuntijat jotka kertoivat kuinka vakava tilanne Suomessa todella onkaan.


Me tarvitsemme muutosta

Me tarvitsemme ensi vaalikaudelle miljardeja köyhyyden, työttömyyden ja vanhusten hoitoon. Kyseiset ongelmat eivät tule kuntoon sillä että odotetaan kuinka markkinat ne hoitaa vaan valtiovallan vastuu on ensisijainen. Avun huutoja on tullut jo vuosia Heikki Hurstilta ja Pelastusarmeijalta mutta mitään ei ole tehty vaikka huono-osaisuus on kautta linjan lisääntynyt.

Hyvä esimerkki on myös Espoon kaupunki jossa köyhyys ongelma on pyritty lakaisemaan maton alle ja kaupunki on torjunut useaan kertaan Pelastusarmeijan ehdotuksen jossa on kysytty toimipaikkaa Espoon keskuksesta.

Kaupunki on vastannut tylysti "ettei meillä ole tarvetta kyseiselle palvelulle" . Näin asia on jäänyt roikkumaan ja ongelmaa ei ole hoidettu asiaan kuuluvalla tavalla.

Espoossa toimii Hyvä Arki ja Manna Apu mutta kyseisten järjestöjen apu ei ole ollut riittävä vaan ruoka on loppunut usein kesken.Tämä herättää paljon kysymyksiä köyhyyden tilasta Suomessa ja suurta huolta kaikista pienituloisista.

Ulkopolitiikan salailu

Hallitus on myös ollut hiljaa Nato kysymyksestä ja pyrkinyt siirtämään kipeästä asiasta puhumisen mitä todennäköisimmin eduskuntavaalien jälkeiseen aikaan. Tuntuu hyvin vahvasti siltä että kulissien takana on jo jälleen kerran suunnitelma josta ei ole hyvä puhua ennen vaaleja koska se on arka aihe ja kansa on vastaan. Presidentti Martti Ahtisaarella tuntuu olevan vankka rooli mikä liittyy Nato - kysymykseen. Mukana on myös muita Eduskunnan ex. Puhemies Paavo Lipponen joka on aikaisemmin antanut Nato myöteisiä lausuntoja.

Tasavallan Presidentin Tarja Halosen vierailu Venäjällä ja sen sisällön esiin tulo Wikilieks paljastus joissa reippaana juoksupoikana toiminut Eduskunnan ex. Puhemies Paavo Lipponen vei kiireesti asian USA:n Helsingin lähetystöön. USA:han liittyvät sotkut Tasavallan Presidentin sekä Eduskunnan ex.Puhemies Paavo Lipposen välillä herättävät lisää kysymyksiä. Mitä muuta on salattu ?

Myöskään Euron kriisi ei suuremmin hetkauta hallitusta vaan entinen meno jatkuu aivan kuin  Suomessa olisi kaikki asiat loistavan hyvin. Suomesta on annettu jo miljardeja muiden Euro - alueiden maille ja lisää pitäisi antaa jos EU vakausrahastoa kasvatetaan entistä suuremmaksi. Sitä ei ole halutta kertoa julkisuuteen paljonko hallitus on jo ennakkoon luvannut Suomelta rahaa uusille Euro - alueen uusille kriisi maille.

Herää hyvin nopeasti ajatus siitä että kun vaalit ovat ohi ja jos hallitusta muodostaisi Kokoomus niin mistä uusi hallitus aikoo nipistää kyseiset miljardit. Vastaus kuuluu, ne leikattaisiin peruspalveluista, sosiaalietuuksista ja muista kuten koulutus tai tie ja raideverkon korjaus, sekä huolto kuluista.

Jan Erik Finskas

Espoo

Kansanedustajaehdokas 2011 eduskuntavaalit

Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

K Veikko

Taidan itsekin olla suurten puolueiden linjoilla, koska priorisoin tärkeämmäksi kuin mikään noista: Paljonko meillä on rahaa käytettävissä ilman velanottoa.

Erkki Mikkonen

Laitanpa tämän saman kirjoituksen tänne IPU:n edustajallekin kuin olen laittanut Muutoksen ja Piraattien edustajille. Jos ei vaaliittoja synny, niin voitte kaikki pienet puolueet unohtaa nämä vaalit ja pistää pillit pussiin lopullisesti. Seuraavissa vaaleissa ei vaaliliittoja voi tehdä, joten nyt on viimeinen mahdollisuus.

Itse aion äänestää Muutoksen ehdokasta suoran demokratian edistämisen takia, mutta pienet puolueet, myös Muutos, ovat sössineet muutaman perusasian toistaiseksi aika lahjakkaasti:

1. Ehdokasasettelu on ollut varsin heikosti hoidettua. Kaikilla pienpuolueilla on liian vähän ja liian tuntemattomia ehdokkaita edes 50000 äänen saamiseen. Lisäksi osa ehdokkaista ei taida tehdä edes himpun vertaa vaalityötä.

2. Vaalipiirikohtaisia vaaliliittoja ei ole saatu aikaiseksi kuin Pirkanmaalla Muutoksen ja Piraattien kesken. Muutoksen, Piraattien ja IPU:n pitäisi ehdottomasti solmia vaaliliitto kaikissa piireissä, missä se on vielä matemaattisesti mahdollista. Se antaisi tukevamman pohjan menestykselle ja ehdokaslistat saataisiin täyteen.

En voi oikein ymmärtää, miksi nämä kolme pienpuoluetta, joilla on joitakin yhteisiäkin tavoitteita, kuten ymmärtääkseni suora demokratia, eivät voi yhdistää voimiaan vaalipiirikohtaisissa vaaliliitoissa. Se on AINOA mahdollisuus saada edustajia eduskuntaan, koska vaalipiirikohtaiset äänikynnykset ovat varsin isoja ja persut imuroivat kaikki irtoäänet. Tuskin yksikään puolue yksinään saa edes ehdokaslistaa täyteen. Vielä on aikaa tehdä niitä liittoja ja pelastaa jotain tulevista vaaleista, joten TOIMIKAA NYT!

Onko vika näiden puolueiden saamattomassa johtoportaassa vai mikä siellä kiikastaa?

Jouko Piho

Itsenäisyyspuolueella on Pohjois-Savossa ja Oulun vaalipiirissä vaaliliitot KD:n ja Köyhien asialla -puolueen kanssa.
Uudellamaalla ovat vaaliliittoneuvottelut kesken.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Suuret puolueet eivät vaikene suurista asioista. Sen tekevät pienet ns. puolueet. Tähän saakka pienet ovat olleet niin pieniä, että niille ei ole voinut edes laskea virhemarginaaleja eri kyselyissä. No maasta se pienikin ponnistaa.

Onko millään pienellä puolueella mitään yhteistä kantaa yhtään mihinkään? Jos minä ja kaverini annamme äänemme pienelle puolueelle, niin voimmeko edes ennustaa, miten puolue käyttäytyy, jos sen edustaja eduskuntaan pääsee? Onko Suomessa todella ihmeen mahdoillista toteutua eli pienen puolueen edustajan päästä eduskunnan ovesta sisään? Miten?

Toimituksen poiminnat