*

Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 55 min 6 s sitten

Venäjä ja KHL ulos olympialaisista? Kansainvälisen Olympiakomitean kanttia testataan

20.11.2017 23:02

Maailman antidopingneuvosto Wada on ilmoittanut, että se olisi valmis hyllyttämään Venäjän olympiakisoista kokonaan. Venäjä ei täytä antidopingtyössään edelleenkään Wadan vaatimuksia.

Venäjä ei ole tunnustanut, että sillä olisi ollut valtiojohtoinen dopingohjelma, jonka McLarenin tutkimusraportti paljasti. Venäjä ei myöskään ole päästänyt riippumattomia tutkijoita tutkimaan väitetyn ohjelman aikana otettuja virtsanäytteitä.

”Käsittämätön ja epäinhimillinen arvio työttömistä” – Rinteeltä tyrmäys kokoomuslaiselle

20.11.2017 20:30

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne moittii kovin sanoin Juhana Vartiaisen (kok.) työttömyyslausuntoa, kertoo Talouselämä. Vartiaisen mukaan Suomen todellinen työvoimareservi on vain noin 40 000 työtöntä, vaikka Suomessa on yhteensä noin 270 000 työtöntä.

Olutliitto kokoomuksen linjoilla: Ei veronkorotusta ilman kaupan 5,5%

20.11.2017 19:17

Olutliitto on alkoholilaista kokoomuksen linjoilla ja vastustaa veronkorotusta ilman prosenttirajan nostoa. Uusi Suomi kertoi tänään, ettei kokoomus suostu alkoholiveron korottamiseen, jos ruokakaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja ei nouse 5,5 prosenttiin.

Kansanedustajat saavat äänestää prosenttirajan korotuksesta omatuntonsa mukaan. Asia jakaa eduskuntaa vahvasti, joten prosenttirajan korotuksen toteutuminen on epäselvää, vaikka se on kirjattu hallituksen esitykseen. Elokuussa hallitus päätti myös korottaa alkoholiveroa 100 miljoonalla eurolla.

Helsinki hävisi – EU:n lääkevirasto menee Amsterdamiin

20.11.2017 18:14

Helsinki ei selvinnyt jatkoon kisassa Euroopan lääkeviraston (EMA) sijoituspaikasta. Toiselle kierrokselle etenevät Milano, Amsterdam ja Kööpenhamina. Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi myöhemmin, että voiton kisassa vei Amsterdam.

Päätöksen teki Euroopan unionin neuvosto tänään Brysselissä. EMA siirtyy Brexitin takia Lontoosta muualle Eurooppaan. Kaikkiaan 19 kaupunkia tavoitteli virastoa.

Ministeri: 80 lasta yhden sosiaalityöntekijän kontolla on liikaa – ”Se ei ole oikein”

20.11.2017 17:49

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) katsoo, että kun lastensuojelun ammattilaisella on 80 tapausta hoidettavana, se on liikaa.

– Se ei ole oikein, Saarikko kirjoittaa yksiselitteisesti blogissaan.

Yli tuhat sosiaalialan ammattilaista ja opiskelijaa on vedonnut päättäjiin lastensuojelun tilanteen parantamiseksi. Adressin allekirjoittajien mukaan yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla hoidettavanaan 80 lapsiasiakasta. Asia nousi esiin Porvoossa tapahtuneen 3-vuotiaan lapsen surman jälkeen.

Virkamies vastaa HUS-pomon 4 sote-väitteeseen: ”Nykyinen järjestelmä tuplasi menot 2000-luvulla”

20.11.2017 17:15

Valtiovarainministeriön ylin virkamies, valtiosihteeri Martti Hetemäki vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtosen kritiikkiin sote-uudistuksesta.

Uudet vaalit ja lähtölaskenta Merkelille? Saksa suistui hallituskriisiin

20.11.2017 17:04

Saksan virkaa tekevä liittokansleri Angela Merkel on yhä vaikeammassa umpikujassa, kun Saksan sosiaalidemokraattinen puolue SPD kieltäytyi iltapäivällä hallitusvastuusta, kertoo Talouselämä. Uudet vaalit keväällä alkavat olla todennäköinen vaihtoehto.

Keskolaiset vaativat: Teollisuutta kovemmat palkankorotukset – yli 10 % lisää

20.11.2017 15:57

Keskolaiset edellyttävät työehtosopimuskierrokselta teollisuutta kovempia palkankorotuksia ja merkittäviä parannuksia heikkoihin työsuhteisiin. Palkankorotukseksi tavoitellaan 2 euroa tunnille.

Lisäksi tavoitellaan vuokratyön kieltämistä tai merkittävää rajoittamista, vastentahtoisten nollatuntisopimusten kieltämistä ja lomien pidentämistä. Nämä nousivat esiin kyselyssä, jossa ammattiosasto kartoitti edustamiensa työpaikkojen työntekijöiden tahtotilaa työehtosopimusneuvotteluja varten.

Kokoomus: Jos IV-olutta ei tule, veronkorotus perutaan

20.11.2017 14:29

Kokoomus ei suostu alkoholiveron korottamiseen ennen kuin alkoholilain uudistus on hyväksytty ”kokonaisuudessaan”. Tämä tarkoittaa, ettei veroja nosteta, jos kaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja ei nouse 5,5 prosenttiin, kertoo Uudelle Suomelle kokoomuksen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jukka Kopra.

–Sitten sitä ei tehdä. Jos alkoholilain uudistus ei mene kokonaan läpi nyt niin kuin on kaavailtu, niin silloin veronkorotuskin perutaan, Kopra toteaa.

Alkoholikantaansa pantannut Antero Vartia Ylellä: Suomi hurskastelee anniskelun mielikuvitusrajoilla – pelleilyä

20.11.2017 12:39

Alkoholilain uudistuksessa pitäisi purkaa byrokratiarajoja rankalla kädellä, katsoo oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Antero Vartia Ylen Lähde ja Hämäläinen -ohjelmassa. Vartia ei ole alkoholilain uudistusta aiemmin kommentoinut julkisuudessa. Hän on vedonnut ravintolayrittäjätaustaansa.

Huuhkajien kapteeni yllätti: Lopettaa maajoukkuepelit

20.11.2017 12:36

Palloliitto ilmoitti maanantaina, että Suomen A-maajoukkueen Huuhkajien puolustaja Niklas Moisander lopettaa uransa maajoukkueessa. Uutinen tuli monille yllätyksenä.

- Päätös lopettamisesta ei ollut missään nimessä helppo. Se kehittynyt mielessäni viimeisen vuoden aikana ja siihen on vaikuttanut moni tekijä, Moisander kertoi Huuhkaja-TV:lle.

Moisander, 32, toimi Huuhkajien kapteenina vuodesta 2011 lähtien. Hän edusti Suomea 62 A-maaottelussa. Viimeisen A-maaottelunsa Moisander pelasi toissa torstaina Viroa vastaan Suomen voittaessa harjoituspelin Helsingissä 3-0.

”Suomessa jäätiin saivartelemaan” – Kansanedustaja vaatii Ruotsista mallia lastensuojeluun

20.11.2017 11:23

Perhehoitoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) vaatii lastensuojelun työntekijöiden asiakasmäärän kirjaamista lakiin kiireellisesti.

Susijengin yllättävät haastajat: Euroliiga ja Helsingin kaupunki

20.11.2017 10:56

EM-kotikisoissa alkusyksystä säväyttänyt Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi palaa estradille. Karsinnat Kiinassa 2019 pelattavaan MM-turnaukseen Susijengi aloittaa ensi perjantaina Bulgariassa.

Fanaattisen kotiyleisönsä eteen Susijengi palaa maanantaina 27. marraskuuta. Silloin Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Tshekin.

Susijengi saattaa joutua pelaamaan avausotteluissaan ilman Petteri Koposta ja Sasu Salinia. Tämä johtuu siitä, ettei rahakas Euroliiga suostunut pitämään taukoja MM-karsintojen aikaan.

1000 sosiaalityöntekijää vaatii poliitikkoja avaamaan silmänsä: Lastensuojelun asiakkaita heitteillä

20.11.2017 09:50

Yli tuhat sosiaalityöntekijää ja sosiaalityön opiskelijaa vetoaa poliitikkoihin, jotta lastensuojelun resurssipulaan ja muihin ongelmiin viimein puututtaisiin. Ongelmat on tiedetty pitkään, mutta allekirjoittajien mukaan poliitikot ja kunnalliset virkamiehet ummistavat niiltä silmänsä.

– Me allekirjoittaneet vaadimme vastuunottoa lastensuojelun toimintaedellytyksistä, allekirjoittajat vaativat.

Saksan kriisi: Merkelin jatko vaakalaudalla – tapaa presidentin tänään

20.11.2017 08:33

Neuvottelut Saksan uuden hallituskoalition muodostamiseksi ovat kaatuneet. Liittokansleri Angela Merkel mukaan liberaalipuolue Vapaat demokraatit (FDP) jätti neuvottelupöydän sunnuntai-iltana. Koalitioneuvottelut olivat kestäneet neljä viikkoa.

Mugabe hämmensi Zimbabwen kieltäytymällä eroamasta

20.11.2017 07:57

Zimbabwessa presidentti Robert Mugabe on shokeerannut kansalaiset sekä oman puolueensa kieltäytymällä eroamasta. ZANU-PF-puolue erotti Mugaben sunnuntaina puolueen johdosta, ja hänen uutisoitiin jo eroavan presidentinvirastaan. Sadat tuhannet mielenosoittajat ehtivät jo juhlia hänen eroaan, uutistoimisto Reuters kertoo.

Real Madrid joutunut takamatkalle

19.11.2017 22:58

Espanjan jalkapallon La Ligan kaudesta on takana kolmannes. Mikään yllätys ei ole, että FC Barcelona johtaa sarjaa. Sitä vastoin yllättävämpää on ollut Real Madridin kompurointi.

Lauantaina iltana Madridin derbyssä Atletico ja Real pelasivat maalittoman tasapelin. Samaan aikaan Barcelona voitti vieraissa Leganesin 3-0 ja kasvatti eron Madridin suurseuroihin jo kymmeneen pisteeseen.

Henri Kontisella jälleen huikea tenniskausi

19.11.2017 21:23

Henri Kontinen ja John Peers voittivat toista kertaa peräkkäin tenniskauden päättävän Lontoon ATP-finaaliturnauksen nelinpelin. Finaalissa Kontinen ja Peers voittivat parin Lukasz Kubot/Marcelo Melo erin 6-4, 6-2.

Suomalaisaustralialainen pari oli loppuottelussa kovassa iskussa omissa syöttövuoroissaan. Ottelu myös päättyi Kontisen syöttövuoroon.

- Tämä meni taas kerran uskomattoman hyvin. Paransimme koko ajan ja olimme lopussa parhaimmillamme, kommentoi Kontinen palkintojenjaon yhteydessä.

Antti Aalto yllättäen Suomen ykkösmäkikotka

19.11.2017 19:49

Mäkihypyn maailmancupin avauskilpailut hypättiin tänä viikonloppuna Puolan Wislassa. Suomalaisittain aihetta ei ollut hurraa-huutoihin, mutta 22-vuotias Antti Aalto hyppäsi lupaavasti maailmancupin pisteille.

Aalto oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 20. Toinen hyppy ei onnistunut yhtä hyvin. Aallon lopullinen sijoitus oli 28:s.

37 vuoden valtakausi ohi? Robert Mugaben väitettiin eronneen

19.11.2017 19:43

Zimbabwen syrjäytetty presidentti Robert Mugabe on ilmoittanut eroavansa presidentin virasta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset