*

Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Eduskuntapuolueet

Huumeusainelaki - huumehaittojen minimointi puuttuu

Huumausainelaki on päivitystä vailla ja isoa sellaista. Se ei tunne huumehaittojen minimointia, joka kuullostaa järjettömältä.

"Hanketta ei voi toteuttaa nykyisen huumausainelain puitteissa. Lakiin ei ole kirjattu lainkaan huumehaittojen vähentämistä, vaan ainoastaan pyrkimys käytön estämiseen, kertoo Muunto-hankkeen projektikoordinaattori Miina Kajos."

Huumeiden käyttöäkään se ei estä millääntavoin, kuten kaikki tietävät. Itse asiassa huumeiden käyttö on jopa lisääntynyt samoin kuin eri huumeet. 

Eduskuntapuolueet ovat ummistaneet silmänsä leipäjonoilta ja köyhyydeltä !

Olen seurannut Suomessa huolestuttavaa kehitystä toistakymmentä vuotta ja eduskunnan päättäjät ovat ummistaneet siltä silmänsä koko tämän ajan.

Kyse on lisääntyvästä köyhyydestä ja siitä seuranneista ruoka-tai leipäjonoista kuten kansanomainen sanonta kuuluu. Hyvin surullista on vielä se ettei osa niistä, joilla menee hyvin edes välitä asiasta eli solidaarisuutta ei tässä suhteessa ole olemassa.

Nuiva linja - Mitkä puolueet voivat tehdä Perussuomalaiset kanssa yhteistyötä?

Mitkä puolueet ovat valmiita tekemään yhteistyötä perussuomalaisten kanssa joiden nuiva linjansa sai voiton puolueen sisällä.

Kovaan ääneen on vaadittu rajaa kiinni, markkaa takaisin ja irti EU:sta. 

Minä haluan sen tietää, koska se rajaa kyseiset puolueet ainakin tehokkaasti pois omalta ääneltäni seuraavissa vaaleissa.

 

Vasemmisto,Vihreät tukevat kannabiksen dekriminalisointia

Olen käsittänyt, että otsikon puolueen kannattavat kannabiksen dekriminalisointi.Myös Piraattipuolue,Liberaalipuolue on osoittanut järkeä asian suhteen.

Itse kannatan säänneltyä markkinaa, jossa ikärajat pitää ja tarvittaessa pääsee hoitoon. Eli samanlaiset markkinat kuin alkoholin, tupakan kohdalla on.

Mitäs muut puolueet ovat asiasta mieltä? Onko heillä asiaan kantaa, jos on olisi se hyödyllistä tietää.Uudet vaalit voi olla piankin edessä.

Jos ajatusta vastustaa, olisi perusteet sille mukava kuulla.

Tulossa vihreä jytky

Luin Ylen otsikot. Ylen kannatusmittauksen mukaan vihreiden kannatus nousee historiallisiin lukemiin. Perussuomalaisten kannatus ei nouse ja SDP:n vähenee.

Luodaanko maahanmuuttokeskustelun Richterin asteikko?

Matias Turkkilan blogissa käydyn keskustelun - keskustelun jota olen itsekin jo pidemmän aikaa toivonut asiallistuvaksi ja ääripäiden välisestä kalistelusta välimaastoon siirtyväksi - pohjalta tuli mieleen, millä tavoin onnistuisimme hiljalleen jo jättämään keskustelusta pois sitä haittaavat, kärjistävät ja vääristävät (haukkuma)nimittelyt kuten suvakki(huora), hyysäri, rasisti, äärioikeistolainen ja niin edelleen, joita Matias blogissaan listasi.

 

Puolueiden uudistamisella on kiire

Puolueiden uudistamisella on kova kiire, muttei sitä saa tehdä hinnalla millä hyvänsä. Nyt näyttää hyvin selvältä Kuntavaaleissa voidaan saavuttaa pohjanoteeraus äänestysaktiivisuudessa.  Kuntavaalien ehdokasmäärä antaa suuntaa äänestysprosentista, ehdokkaiden määrä on pudonnut tuhansilla viime vaaleissa ja tämä tulee näkymään äänestysaktiivisuudessa. Kuntavaalit eroavat eduskuntavaaleista siten, että ehdokas tunnetaan entuudestaan. Puolueet ja politiikka ei enää kiinosta kansaa yhtä paljon kuin ennen.

 

Kuka äänestää kuntavaaleissa?

Tänään julkaistu puoluebarometri kertoo, että keskusta on menettänyt ainoana puolueena suosiotaan kansalaisten silmissä. Vielä viime lokakuussa 41% äänestäjistä suhtautui puolueeseen myönteisesti. Nyt enää 31%. Vihreät olivat tässä barometrissa kärkipaikalla. Heihin suhtautui positiivisesti 41%. Listan viimeisenä olivat Perussuomalaiset, 23%.

Barometrin mukaan kuntavaalit eivät kiinnosta kansalaisia kuten aikaisemmin. Ainoataan niukka enemmistö kyselyyn osallistuneista kertoi varmasti äänestävänsä. 

Politiikan kellotaajuus

On ollut puhetta uudistamisesta. Tavoitteesta tunnutaan olevan samaa mieltä. Ainoastaan toteuttamisen osalta mielipiteet jakaantuvat: pitikö sen olla tehty jo, pitäisikö nyt ryhtyä toimeen, pitäisikö vielä miettiä vai pitäisikö alkaa uudestaan miettiä. Vai pitäisikö vaan lyödä hanskat tiskiin koska kaikki on kuitenkin niin vaikeaa.

Yllätyksiä ja sydämentykytystä luvassa puoluekartalle

Puolueita tulee ja puolueita menee, aina sen mukaan, minkälaisille aatteille ja pyrkimyksille yhteiskunnassa on tarvetta ja kysyntää. Nuorimmat paikkansa eduskunnassa vakiinnuttaneet puolueet, Vihreät ja Perussuomalaiset, ovat tyypillisiä esimerkkejä. Edellinen pompahti puoluekartalle siksi, että ympäristönsuojelua ei 70-80 –luvuilla mikään muu puolue pitänyt vakavasti ohjelmassaan, ja Perussuomalaiset taas nousi 90-luvulla SMP: n jäänteistä puolustamaan nimensäkin mukaisesti perus suomalaista ja vastustamaan EU-eliittiä ja sen tuomaa kiusaa ns. pienelle ihmiselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä