*

Janerikfinskas Herättää keskustelua Suomen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan maata pitäisi viedä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmioikeudet

Läpivalaisu länsimaisiin arvoihin

Länsimaisten arvojen ja periaatteiden varaan rakennetut sivilisaatiot ovat olleet suunnannäyttäjinä tärkeimmissä yhteiskunnallisissa ja tieteellisissä edistysaskelissa aina antiikista ajoista saakka. Epäselvyys arvoista on noussut poikkeuksellisen näkyvästi politiikan keskiöön lähivuosina. Arvot ja länsimaisuus ovat väittelyn ristitulessa.

Epäselväksi jää, mitä oletetusti jakamamme länsimaiset arvot ovat. Voidaanko ne selkeästi määritellä? Entä miten vakaalla pohjalla ne ovat?

Lasten päivähoito kuntoon – perheiden valinnanvapaudesta ei tingitä

Perhevapaista ja lasten päivähoidosta on kuntavaalien alla käyty laajasti keskustelua. Vanhempainvapaiden suurremonttia ovat esittäneet useamman puolueen lisäksi myös työmarkkinajärjestöt. Niin oppositio- kuin hallituspuolueiden parista on kuulunut puhetta varhaiskasvatuksen maksuttomuudesta. Hallituspuolueiden osalta tämä on hieman surkuhupaisaa, kun muistaa, että vain vähän aikaa sitten hallitus oli aikeissa korottaa päivähoitomaksujen rajoja.

Työttömät orjatyövoimaksi, ei palkkaa vaan vapaaehtoistyötä

Sipilän hallituksen selvitysryhmän mukaan työttömien pitäisi tehdä vapaaehtoistyötä palkkatyön sijaan. Pelkästään ajatuskin asiasta on pöyristyttävä.

Yhtä hyvin voi ehdottaa, että jätetään päämisniteriltä ja muilta ministereiltä palkka pois muutamaksi kuukaudeksi se olisi oikeuden mukaista myös työtä vailla olevia kohtaan.

Taantumusta kohti

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Tässä kirjoituksen lopussa olevasta taulukosta näkee kuinka työn tuottavuus on jatkuvasti kasvanut.
Vuonna 1990 se oli 37,98. Vuonna 2013 se oli jo 102,4.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä